Mies tutustui tyttöön ja kehitysvammaiseen naiseen kauppakeskuksessa – seurasi raiskauksia ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

Seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijät 8:09
Huomenta Suomi käsitteli sekus

Kauppakeskustuttavuus raiskasi kehitysvammaisen naisen useita kertoja ja käytti hyväkseen 14-vuotiasta tyttöä. 18-vuotias mies teki teot vuoden 2017 joulukuun ja seuraavan vuoden tammikuun välisenä aikana.

Tampereella tapahtuneita rikoksia puitiin Turun hovioikeudessa, jossa mies vaati syytteitä hylättäväksi.

Mies oli tutustunut kumpaankin uhriin kauppakeskuksessa. Kehitysvammainen nainen oli pyytänyt häneltä tupakkaa, jonka seurauksena he päätyivät juttelemaan ja tutustumaan toisiinsa. Heidän välilleen syntyi suhde, jossa nautittiin alkoholia.

Suhde sisälsi kuitenkin myös väkivaltaa, ja nainen katsottiin raiskatuksi yhteensä kymmenen kertaa sen aikana. Tätä tukivat muun muassa lääkärin havainnot naisen vammoista.

Mies myös hyväksikäytti 14-vuotiasta tyttöä. Tyttö oli kiinnostunut miehestä, mutta myös pelännyt häntä, sillä piti tätä arvaamattomana. Mies olikin kohdistanut häneen väkivaltaa. Osaltaan tämän vuoksi tyttö päätyi miehen kanssa 14 kertaa sukupuoliyhteyteen.

Tuomittiin vankeuden lisäksi maksamaan korvauksia

Mies ei hovioikeudessa kertomansa mukaan havainnut naisen vammaisuutta eikä käyttänyt sitä hyväkseen. Hänestä nainen ei ollut avuttomassa tilassa tai joutunut väkivallan kohteeksi.

Alaikäiseen tyttöön kohdistuneessa teossa mies väitti, ettei tiennyt tytön olevan alle 16-vuotias. Hän ei ollut kertomansa mukaan kohdistanut tyttöön väkivaltaa ja ollut tämän kanssa sukupuoliyhteydessä vain kerran.

Todisteiden valossa hovioikeus ei kuitenkaan nähnyt syytä muuttaa tuomioita. Se kuitenkin laski miehen maksettavaksi tulevia korvauksia hieman.

Mies tuomittiin 3 vuodeksi 8 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen raiskauksista, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä. Mies tuomittiin korvaamaan naiselle yhteensä 16 200 euroa kärsimyksestä, kivusta särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä tytölle yhteensä 11 400 euroa.

MTV Uutiset julkaisee tuomitun nimen, jos tuomio on yli neljä vuotta tai jos tuomitulla on erityinen yhteiskunnallinen asema, jonka takia nimi on syytä julkaista myös pienempien tuomioiden yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat