Nettituttavuuden järkyttävä päätös: 28-vuotias mies raiskasi nukkuvan 14-vuotiaan tytön useita kertoja

Raiskausrikokset tulisi muuttaa suostumusperusteisiksi, ehdottaa hallituksen asettama työryhmä 2:21
Työryhmä: Raiskausrikokset tulisi muuttaa suostumusperusteisiksi – tätä se käytännössä tarkoittaa

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut Oulun käräjäoikeuden huhtikuussa antamaa tuomiota, jossa 28-vuotias mies tuomittiin vankeuteen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oulun käräjäoikeus oli tuominnut miehen neljän vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen. Vankeustuomion lisäksi mies määrättiin käräjillä maksamaan uhrilleen 15 000 euroa kärsimyskorvauksia.

Hovioikeudessa mies vaati raiskaussyytteen hylkäämistä ja perusteli syyllistyneensä korkeintaan lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Myös syyttäjä oli valittanut käräjäoikeuden tuomiosta hoviin ja vaati puolestaan tuomion koventamista.

Tapasivat netissä

1992 syntynyt mies ja tekohetkellä 14-vuotias tyttö olivat tavanneet netissä ja seurustelleet noin puolen vuoden ajan. Mies ei mielestään ollut painostanut tyttöä yhdyntään tai tehnyt hänelle seksuaalisia ilman tytön suostumusta. Hän kiisti, että yhdyntöjä olisi ollut useita kertoja.

Käräjä- ja hovioikeus katsoivat asian olevan toisin.

Hovin päätöksen mukaan sillä, että sekä mies että tyttö olivat kuvanneet suhdettaan seurusteluksi, ei ollut merkitystä seksuaalirikokseen syyllistymisen kannalla. 

Seksuaalirikokset tapahtuivat vuosien 2016 ja 2017 aikana. Mies oli ollut lukuisia kertoja sukupuoliyhteydessä 14-vuotiaaseen, kun hän nukkui ja oli avuttomassa tilassa.

Hovioikeus piti Aleksi Matias Vokkolaisen tuomion ennallaan.

Lue myös:

    Uusimmat