Mainos

Mies uskoo voittaneensa vaikean syövän osin karppauksen avulla – rasvaa 2 200 kalorin edestä päivässä

Dave Boltonille diagnosoitiin vaikea aivosyöpä ja elinaikaa luvattiin maksimissaan vuosi. Nyt vuotta myöhemmin kasvain on lähes poissa ja mies hengissä – tämän Bolton uskoo osin olevan seurausta vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. 

Kun Dave Boltonin aivoista löydettiin kasvain, lääkärien tuomio oli tyly – miehelle annettiin enintään vuosi elinaikaa. Selviytymisprosentti oli niin alhainen, että diagnoosi kulki lisänimellä "terminaattori". 

– Diagnoosini jälkeen ajatukset juoksivat edestakaisin päässäni – voisinko joskus taluttaa tyttäreni alttarille tai näkisinkö poikani varttuvan aikuiseksi? 

Diagnoosin jälkeen Bolton joutui leikkaussaliin. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Boltonia leikattiin yhdeksän tuntia, jossa hänen aivokasvaimestaan leikattiin niin suuri osa pois kuin mahdollista. Tämän jälkeen hän sai muun muassa kemoterapiaa ja muita hoitoja kuuden kuukauden ajan, mutta hän ei kiitä parantumistaan vain länsimaista lääketiedettä, vaan myös ruokavaliomuutosta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hoitojen loputtu Bolton jätti lautaseltaan lähes kaikki hiilihydraatit ja siirtyi syömään rasvaa 2 200 kalorin edestä päivässä. Sokerin ja muut hiilihdyraatin lähteet, kuten pasta, peruna ja leipä jäivät kokonaan pois, minkä lisäksi hän vähensi kasvisten ja hedelmien osuutta ruokavaliossaan huomattavasti. Nämä korvautuivat lihalla, maitotuotteilla ja rasvalla. 

Boltonin tavoitteena oli ketoosi, jonka jotkut uskovat vaikuttavan kasvaimien kehitykseen vastoin länsimaisen lääketieteen näkemystä. Tämän lisäksi hän kokeili myös muita vaihtoehtohoitoja.

Asiantuntija: Vaihtoehtohoidoilla ei kannata korvata länsimaista lääketiedettä

Syöpätautien professori Karol Sikoran kuitenkin muistuttaa, ettei vaihtoehtohoitojen tehosta ole varsinaista näyttöä. Hänen mukaansa on ongelmallista, että niin monet ihmiset uskovat niiden voimaan. 

– Suositukseni on perinteinen lääketieteellinen hoito, jonka lisäksi voi toki kokeilla vaihtoehtolääketieteen tarjoamia mahdollisuuksia niin paljon kuin haluaa, mutta ei kannata korvata niillä tavanomaista hoitoa, hän kertoo haastattelussa. 

Bolton uskoo kuitenkin kaiken vaikuttaneen lopputulokseen.

– Uskon, että ruokavalio, asenteeni, lisäravinteet, vaihtoehtohoidot ja tämän lisäksi perinteiset syöpähoidot ovat pienentäneet kasvainta, hän kertoo Daily Mail -lehden haastattelussa. 

Kun Bolton kuuli olevansa lähes terve, hän kertoo itkeneensä, mutta ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ilosta, ei surusta. 

– Tämä voi varmasti ihmetyttää joitain, mutta olen tavallaan kiitollinen kasvaimestani. Se on auttanut minua näkemään elämäni aivan uudesta näkökulmasta – nyt minulla on enemmän aikaa perheelleni.

– Ennen ajattelin, että minun on pyrittävä ansaitsemaan mahdollisimman paljon rahaa, jotta lapseni voisivat saada, mitä he haluavat. Nyt tiedän, että ainoa, mitä he haluavat, on, että olen kotona. 

Video: Tomi Kokko vieraili Huomenta Suomessa kertomassa oman näkemyksensä ravitsemussuosituksista.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.