Mainos

Mies tehtaili 22 000 euroa identiteettivarkauksilla ja petoksilla – poliisi muistuttaa riskeistä

Lounais-Suomen poliisilaitoksen Porin poliisiaseman tutkintaryhmä on selvittänyt kesän aikana laajaa petosrikosten sarjaa. Porilaisen 30-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen yli viiteenkymmeneen petokseen, identiteettivarkauteen ja näpistykseen Turussa ja Porissa vuosina 2015–2016.

Tutkinnan aikana on paljastettu myös ampuma-aserikos ja huumausainerikos. Rikoksen uhriksi on esitutkinnan perusteella joutunut yli 100 yritystä ja yksityishenkilöä.

Tekijä on muun muassa myynyt internetin myyntipalstoilla olematonta omaisuutta. Hän on esiintynyt eri nimillä ja käyttänyt useita eri pankkitilejä. Hänen epäillään myyneen muun muassa pääsylippuja konsertteihin sekä puhelimia ja pelikonsoleita.

Ostajat ovat siirtäneet kauppasumman tekijän ilmoittamalle tilille, eikä tekijään ole tämän jälkeen saanut yhteyttä. Yksittäiset summat ovat olleet 100–500 euroa. Osa rikoksella hankitusta omaisuudesta on saatu poliisin haltuun.

Epäilty vangittiin kesäkuussa

Tekijän epäillään myös anastaneen henkilötietoja, esimerkiksi ajokortteja, ja tilanneen internetistä osamaksulla tuotteita itselleen. Hänen epäillään myös esiintyneen anastamiensa ajokorttien omistajana ja saaneen näin tilattua osamaksulla tuotteita myymälöistä asianomistajien nimiin. Näin asianomistajille on aiheutunut useiden tuhansien eurojen arvosta vahinkoa.

Esitutkintapöytäkirjoja on lähetetty Länsi-Suomen syyttäjänvirastoon syyteharkintaan yhteensä 57 kappaletta. Rikoshyödyn määräksi arvioidaan tässä vaiheessa noin 22 000 euroa.

Rikoksesta epäilty on ollut vangittuna kesäkuusta lähtien Satakunnan käräjäoikeuden päätöksellä.

Näistä poliisi muistuttaa

Poliisi muistuttaa, että kaupankäynti internetin myyntipalstoilla sisältää riskejä, jos tuotteet maksetaan ennakkoon ja rahat siirretään myyjälle, ennen kuin tuote on ostajan hallussa.

Yllättävät tilausvahvistukset tai laskut voivat olla merkkejä henkilötietojen väärinkäytöksestä petostarkoituksessa. Tällöin on tärkeä ottaa yhteys laskujen lähettäjään ja tarkastaa tilanne.

Poliisi muistuttaa myös, että pääsylipun viivakoodin kuvan julkaiseminen internetissä mahdollistaa pääsylipun kopioimisen, jolloin alkuperäinen lippu on mitätön, jos kopiota käytetään sisäänpääsyyn ennen alkuperäisen lipun käyttämistä.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.