Mies tapettiin, paloiteltiin ja keitettiin Kotkassa – poliisi vaikenee yksityiskohdista, mutta myöntää tapauksen poikkeuksellisuuden: ”Kyllä siinä on omat erikoispiirteensä”

1:11

Kotkan elokuisen henkirikoksen esitutkinta on loppusuoralla. KRP:n mukaan jutun on määrä siirtyä syyttäjälle ensi kuussa.

43-vuotiaan irakilaismiehen epäillään tappaneen asunnossaan Kotkan Karhuvuoressa toisen irakilaismiehen. Tapaukseen on kerrottu liittyvän ”ennennäkemättömiä piirteitä”.

MTV3:n Rikospaikka-ohjelma kertoi viime vuoden lopulla, että poliisi uskoo epäillyn sahanneen uhrin henkirikoksen jälkeen pieniin paloihin ja keittäneen niistä lihat irti ruumiin hävittämiseksi.

Miehen asunnosta löydettiin luita ja muita uhrin jäänteitä.

Keskusrikospoliisi ei aiemmin kommentoinut asiaa. Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs myöntää nyt, että tapaukseen liittyy poikkeuksellisia piirteitä.

Hän ei kuitenkaan avaa yksityiskohtia sen tarkemmin.  

– Kyllä siinä on omat erikoispiirteensä.

– Olemme pyrkineet keräämään ja kartoittamaan kaiken, mitä olemme voineet, ja esitutkintapöytäkirja kertokoot sitten sen sisällön.

"Heitä voi kutsua kavereiksi"

Töyrään mukaan jutun esitutkinta on loppusuoralla, ja asian on määrä siirtyä syyttäjälle syyteharkintaan helmikuussa. Asiaa on tutkittu tappona ja hautarauhan rikkomisena.

Rikoksista epäiltyä 43-vuotiasta irakilaismiestä on tutkinnan edetessä kuulusteltu useampaan kertaan, ja mies on kertonut oman versionsa tapahtuneesta, Töyräs kertoo. Mies on ottanut kantaa myös siihen, miksi hän oli paloitellut uhria henkirikoksen jälkeen.

– Meillä on siitä hänen oma kertomuksensa, mutta sen arviointi jää ikään kuin lukijan omaan harkintaan. En lähde sitä tässä nyt ruotimaan, Töyräs sanoo.

Epäilty ja uhri olivat Töyrään mukaan tuttavia.

– Heitä voi kutsua kavereiksi. He tunsivat toisensa ja olivat tavanneet. Kyseessä on kaksi maahanmuuttajaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja