Mainos

MTV:n Rikospaikan toimittajat: Väkivaltarikoksissa piirteitä, joita Suomessa ei ole ennen nähty – ”Suomi ei ole enää mikään lintukoto, mitä tahansa täällä voi tapahtua"

7:10

Tänään alkava Rikospaikka-ohjelman viides kausi pui jälleen suomalaisen rikollisuuden ajankohtaisia ilmiöitä. MTV Uutisten rikostoimittajat Pekka Lehtinen ja Jarkko Sipilä kertovat, että keväästä on tulossa vilkas – valitettavasti.

Lehtinen kertoo, että hänen vaikutelmansa mukaan väkivaltarikokset ovat entistä raaempia ja niissä on piirteitä, jollaisia Suomessa ei ole ennen nähty. Hän nostaa esille taannoisen Kotkan henkirikoksen ja Arabianrannan murhan.

– Tämä e ole Suomikaan enää mikään lintukoto, mitä tahansa täällä voi tapahtua, hän sanoo.

Sipilä muistuttaa kuitenkin, että samalla hänen uransa aikana henkirikosten määrä on puolittunut ja kokonaisuudessaan rikollisuus vähenee.

Joissain rikostyypeissä, kuten petoksissa ja raiskauksissa luvut ovat kuitenkin nousussa. Myös näitä muutoksia Rikospaikka-ohjelma seuraa.

Ratkaisemattoman rikoksen mysteeri koukuttaa

Ohjelmassa tullaan alkavalla kaudella kuulemaan niin virkavaltaa, rikosten uhreja ja omaisia kuin alamaailman toimijoitakin.

Toimittajat kertovat, että kun rikollinen suostuu puhumaan kameralle, usein ollaan valmiita kertomaan paljon. Näin on heidän mukaansa luvassa myös keskiviikon jaksossa.

Rikosuutiset kiinnostavat ihmisiä, ja Rikospaikka-ohjelmaakin katsotaan ahkerasti. Sipilä uskoo, että mielenkiinnon ytimessä on ihmisten halu tietää, mitä ympäristössä tapahtuu.

Lehtinen näkee myös taustalla myös ihmisten kiinnostuksen mysteereihin, joka pyörii erityisesti selvittämättömien henkirikosten ympärillä.

– Halutaan olla itse se poliisi, joka ratkaisee sen rikoksen.

Videolla katsotaan esimakua tulevasta Rikospaikka-jaksosta. Vieraana on pitkän linjan arvokuljetusryöstäjä, joka on päättänyt uransa päätteeksi kertoa tarinansa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja