Mies sitoi 17-vuotiaan käsiraudoilla ja suupallolla ja raiskasi väkivaltaisesti useita kertoja – selitti oikeudessa tarinaa sadomasoseksistä

Alaikäisen tytön väkivaltaisesti raiskannut Aleksandr Zemenjunas tuomittiin kolmen ja puolen vuoden vankeuteen Helsingin hovioikeudessa.

Vuonna 1991 syntynyt vantaalaismies oli tutustunut itseään noin kymmenen vuotta nuorempaan, tapahtuma-aikaan 17-vuotiaaseen tyttöön treffisovelluksessa ja kutsunut tämän kotiinsa vuosi sitten toukokuussa.

Asunnolla mies oli sitonut tytön käsiraudoilla ja raiskannut tämän useampaan kertaan väkivaltaisesti. Tekojen aikana mies oli lyönyt tyttöä. Osan ajasta tytöllä oli myös ollut suupallo.

Tapahtumien jälkeen mies oli vielä ottanut tytöstä kuvia, jossa tämä oli osittain alastomana.

Tyttö sai väkivaltaisen raiskauksen seurauksena vammoja, kuten lukuisia mustelmia esimerkiksi kasvoihinsa ja muualle vartaloonsa.

Miestä ei uskottu

Asiaa käsiteltiin aiemmin Vantaan käräjäoikeudessa, joka oli ratkaissut asian pitkälti samoin kuin hovioikeus.

Myös Zemenjunasin versio tapahtuneesta oli molemmissa oikeusasteissa samankaltainen.

Hänen mukaansa kyse ei ollut raiskauksesta, vaan hän oli harrastanut tytön kanssa "BDSM-seksiä" yhteisestä sopimuksesta. Kirjainyhdistelmä  viittaa fetissi- ja alistusleikkeihin.

Miehen mukaan asiasta oltiin sovittu etukäteen. Hän ei kertomansa mukaan myöskään ollut lyönyt tyttöä.

Tätä ei kuitenkaan uskottu hovissa eikä käräjillä.

Hovioikeus piti miehen esittämää tapahtumainkulkua sinänsä mahdollisena, joskin epätodennäköisenä.

Hovioikeuden mukaan selvittämättä jäi, että kaksikko olisi puhunut väkivaltaisen seksin harjoittamisesta etukäteen. Hovioikeus myös katsoi, että seksi ja käsiraudoilla sitominen olivat tulleet tytölle yllätyksenä ja ettei asiasta oltu sovittu.

Yli 10 000 euroa korvauksia

Törkeän raiskauksen lisäksi mies tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Rangaistukseksi mies määrättiin kolmen ja puolen vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi mies joutuu maksamaan uhrille korvauksia teon aiheuttamasta kärsimyksestä ja kivusta, särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta yhteensä 11 500 euroa. Hovioikeuden määräämä korvaussumma on vajaat 3000 euroa suurempi kuin käräjäoikeuden aiemmin määräämä korvaus.

Hovioikeuden tuomio annettiin viime perjantaina.  

Lue myös:

    Uusimmat