Mies houkuteltiin hotelliin ja raiskattiin julmasti Tampereella – tekijät kuvasivat rikoksen videolle: "Lisää, lisää, lisää"

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi nuorta miestä kolmanteen mieheen kohdistuneesta törkeästä raiskauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta Tampereella. 

Tuomitut houkuttelivat uhrin kaupungin keskustassa sijaitsevaan hotelliin ja aloittivat hotellihuoneessa julman seksuaalisen väkivallan. Uhri raiskattiin eri tavoin ja osa teoista kuvattiin videolle. 

Rikokset tapahtuivat lauantaiyönä viime tammikuussa. Tekijät kohtasivat itselleen entuudestaan tuntemattoman uhrin Hämeenkadulla aamuneljän aikoihin.

Uhri saatiin houkuteltua lähistöllä sijaitsevaan Omenahotelliin huumeiden varjolla. 

Vanhempi mies kuvasi vierestä

Hotellihuoneessa uhria lyötiin tuomion mukaan rajusti päähän ja hänen suuhunsa työnnettiin jotain valkoista ainetta sekä saippuaa.

Tämän jälkeen molemmat miehet raiskasivat hänet oraalisesti. Tekojen aikana miestä lyötiin ja pidettiin kiinni.

Hetken kuluttua vanhempi miehistä alkoi kuvata puhelimellaan, kun nuorempi työnsi penistään uhrin peräaukkoon. 

Syyttäjän mukaan videolla kuuluu, miten kuvaaja kannustaa toista tekijää.

– Lisää, lisää, lisää, kuvaaja sanoi syyttäjän mukaan.

Tilanteen jälkeen kuvaaja lähetti videon rikoskumppanilleen, joka puolestaan lähetti sen eteenpäin usealle muulle tapaukseen liittymättömälle henkilölle.

Uhrin oikeudessa kertoman perusteella kumpikin tekijöistä vaikutti nauttivan kammottavasta tilanteesta, sillä heillä oli hänen mukaansa "hauskaa". 

Oikeuden mukaan kuvaajan innostuneisuus välittyi myös videolta.

Yli kahden tunnin kauhu

Julmat teot kestivät yli kaksi tuntia. Tekojen lomassa uhri ryöstettiin. Nuorempi miehistä kuristi uhria kolmeen otteeseen, istui hänen rintansa päällä ja vaati miehen luottokorttien tunnuslukuja.

Uhrin mukaan nuorempi tekijä myös etsi Facebookista hänen läheisiään ja uhkasi raiskata nämä, jos hän kertoisi tapahtuneesta kenellekään.

Uhri pääsi poistumaan hotellihuoneesta vasta, kun hän näytti tekijöille työvuorolistansa ja sai nämä vakuuttuneeksi siitä, että hänen on päästävä töihin.

Pankkikorttinsa mies sai takaisin, mutta joutui kuitenkin siirtämään toiselle tekijöistä 190 euroa mobiilisovelluksen kautta.

Erikoinen tarina

Oikeudessa mieskaksikko kiisti seksuaali- ja väkivaltarikokset pääosin. He kyllä myönsivät olleensa uhrin kanssa hotellissa, mutta heidän mukaansa uhria ei raiskattu. 

Nuorempi miehistä väitti, että hotellihuoneessa lähinnä käytettiin huumeita, ja että huoneessa kuvattu väkivaltainen raiskausvideo oli näytelty.

Miehen mukaan hän oli itse saanut päähänsä ajatuksen näytellyn videon kuvaamisesta. Hänen mukaansa tarkoituksena oli myöhemmin käyttää videota uhrin kiristämiseen. 

Mies myös korosti, ettei hän ollut videolla sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa. Miehen mukaan hänen peniksensä oli korkeintaan saattanut koskea uhrin peräaukkoa. 

Oikeus ei uskonut selityksiä.

Tuomion mukaan tekijät eivät osanneet kertoa esimerkiksi sitä, miten uhri olisi saatu suostumaan vapaaehtoisesti videoon, jossa häntä kohdellaan julmasti.

Oikeuden mukaan nuoremman miehen esittämässä kiristyssuunnitelmassa ei myöskään ollut järkeä, sillä mies oli itse jo lähettänyt videot eteenpäin heti teon jälkeen. 

Lisäksi miehen kertomus peräaukon koskettelusta peniksellä täytti muutenkin raiskauksen tunnusmerkit.

Uhri ei uskaltanut ilmoittaa poliisille

Uhrin kertomusten tueksi oli paitsi tekijöiden itsensä kuvaamaa karua videomateriaalia, myös miehen ystävän kertomus. Mies oli kertonut ystävälle kohtaamistaan kauhuista heti tapahtuneen jälkeen.

Ystävän mukaan mies oli tapahtuneen jälkeen murrettu, shokissa ja pelokas. Ystävän mukaan mies pelkäsi niin, ettei uskaltanut tehdä tapahtuneesta edes rikosilmoitusta.

Asia tuli poliisin selviteltäväksi myöhemmin somessa levinneiden videoiden takia. 

Yli kolme vuotta vankeutta

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2002 syntyneen Niclas Juhani Paldánin törkeästä raiskauksesta, törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta, seksuaalisen kuvan luvattomasta levittämisestä sekä huumausainerikoksesta 3 vuoden ja 4 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. 

Miehen rangaistusta alensi hänelle viime kesäkuussa Helsingin käräjäoikeudessa luettu tuomio.

Toisaalta hänen syyllisyyttään lisäsi käräjäoikeuden mukaan se, että hänet on tuomittu aiemminkin useista väkivaltarikoksista. 

MTV Uutiset on aiemmin uutisoinut tapauksesta, jossa Paldán pahoinpiteli itselleen tuntematonta miestä teräsnuijalla päähän ilman järkevää syytä.

Hotelliraiskaukseen osallistunut ja tilannetta kuvannut vuonna 2000 syntynyt Ahmed Mustafa Yasin puolestaan tuomittiin törkeästä raiskauksesta, törkeästä vapaudenriistosta, seksuaalisen kuvan levittämisestä sekä salakatselusta 3 vuoden ja 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. 

Vankeusrangaistuksen lisäksi miehet joutuvat suorittamaan uhrille tuntuvat vahingonkorvaukset. 

Yhteensä maksettavaa kertyi liki 19 000 euroa, joista suurimman osan miehet joutuvat maksamaan yhdessä. 

Tuomio annettiin viime viikolla. Se ei ole lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta. 

Lue myös:

    Uusimmat