Mies ripusti reppuunsa viestin kauppareissun ajaksi – taustalla koskettava syy: "Sinulla on kaksi ja voit elää terveen elämän vain yhdellä"

Nainen lähes kuolee viikoittain puutteellisen hoidon vuoksi 3:01
Videolla toinen yhdysvaltalainen, joka "kuolee" lähes viikoittain puutteellisen hoidon vuoksi.

Toimittaja nappasi kuvan tuntemattomasta miehestä, joka kantoi mukanaan tärkeää viestiä. Sosiaalisessa mediassa sanoma levisi ympäri maailman, mikä saattaa pelastaa yhden perheen elämän.

Yhdysvaltalaisen CNN-uutiskanavan toimittaja Lilit Marcus oli asioillaan newyorkilaisessa päivittäistavarakaupassa, kun hänen silmiinsä sattui mies, jonka reppuun oli kiinnitetty viesti. Viestissä luki: ”Tarvitsen vaimolleni munuaisen, B+. 917-442-6202.”

Hämmentynyt Lilit ehti napata miehestä kuvan ennen kuin tämä katosi. Koska miehen kasvot eivät näy kuvassa ja reppuun kiinnitetty viesti on tärkeä, toimittaja päätti jakaa otoksensa Twitter-tilillään.

Muutamassa tunnissa kuva lähti leviämään sosiaalisessa mediassa. Viikon aikana kuvasta on tykätty yli 36 000 kertaa ja se on uudelleentwiitattu lähes 22 000 kertaa.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Miehen vaimo oli sairastunut

Kävi ilmi, että viestin reppuunsa kiinnittänyt mies on nimeltään Raymond Thompson.

Raymondille yllätys oli melkoinen, kun hänen puhelimensa alkoi soida. Ihmiset ympäri maailman ottivat mieheen yhteyttä tarjotakseen hänen vaimolleen munuaista.

Raymondin vaimo ja 4-vuotiaan tyttären äiti, Mylen, sairastui munuaissairauteen kaksi vuotta sitten. Nyt Mylen joutuu käymään sairaalassa kolme kertaa viikossa dialyysihoidossa, jossa hänen verensä puhdistetaan kuona-aineista ja vereen kertyneestä nesteestä.

Hoito on raskasta, mutta vielä vaihtoehtoja ei ole löytynyt. Kukaan Mylenin perheenjäsenistä ei sovi hänelle munuaisen luovuttajaksi. Siksi aviomies Raymond etsikin luovuttajaa reppuunsa kiinnittämällään viestillä.

Munuainen saattaa löytyä Twitterin ansiosta

Viestin saaman suosion ansiosta Raymond on saanut puheluita toiselta puolen maailmaa, esimerkiksi Pakistanista ja Australiasta. Nyt tarkoituksena on testata, josko kaukaa löytyvä luovuttaja olisi mahdollisesti Mylenille sopiva luovuttaja.

Raymond on otettu viestinsä saamasta huomiosta. Hän muistuttaa elinluovutuksen tärkeydestä.

– Rekisteröidy elintenluovuttajaksi. Niin moni ihminen tarvitsee uusia elimiä, erityisesti munuaisia. Sinulla on kaksi ja voit elää terveen elämän vain yhdellä, Raymond sanoo CNN:n haastattelussa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja