Mies repi yksin kotona olleen 13-vuotiaan väkisin makuuhuoneeseen – törkeästä raiskauksesta neljä vuotta vankeutta

Rovaniemen hovioikeus piti voimassa 32-vuotiaalle miehelle määrätyn neljän vuoden ehdottoman vankeustuomion lapsen väkivaltaisesta raiskaamisesta.

Teko tapahtui hieman ennen joulua vuonna 2017.

Lapsi oli tapahtuma-aikaan 13-vuotias ja tekijä häntä tasan kaksi kertaa vanhempi, eli 26-vuotias. Molemmat oikeusasteet käsittelivät asian suljetuin ovin uhrin yksityisyyden suojelemiseksi, mutta antoivat ratkaisustaan julkisen selosteen.

Selosteiden mukaan mies käytti lasta kohtaan seksuaaliväkivallan lisäksi myös muuta fyysistä väkivaltaa pakottaakseen tämän uhrikseen.

Hän meni uhrin kotiin ja pakotti lapsen kädestä kiinni pitäen makuuhuoneeseen. Lapsi vastusteli sekä fyysisesti että verbaalisesti miestä.

Edelleen lasta paikoillaan pitäen mies riisui uhriltaan ja itseltään housut ja raiskasi lapsen.

Korvauksiin alennusta

Lapin käräjäoikeus katsoi vuosi sitten helmikuussa Alaa Joodi Mwaylehin syylliseksi törkeään raiskaukseen ja törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan uhrilleen yhteensä yli 11 000 euroa kipu- ja kärsimyskorvauksia.

Mies valitti ratkaisusta Rovaniemen hovioikeuteen ja vaati syytteiden hylkäämistä. Lisäksi hän vaati korvaussumman alentamista.

Hovioikeus piti vankeusrangaistuksen voimassa, mutta laski korvausten määrän reiluun 8 000 euroon. Hovioikeus antoi ratkaisunsa torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat