Mainos

Mies raiskasi kihlattunsa – nainen menetti tajuntansa kuristamisen takia

Helsingin käräjäoikeus on käsitellyt raiskaustapausta, jossa nainen menetti teon jälkeen tajunsa.

Mies ja nainen olivat harrastaneet seurustelusuhteensa aikana useita kertoja seksiä niin, että mies oli kuristanut sukupuoliyhdynnän aikana naista tämän suostumuksella. Nainen oli halunnut näin miellyttää miestään. Pariskunta oli sopinut, että määräysvalta kuristamisen aloituksesta ja päättämisestä oli naisella. Kuristaminen oli johtanut kahdesti jopa tajunnanmenetykseen, mutta naiselle ei aiheutunut vammoja.

Vuoden 2011 lokakuun lopussa kaikki ei mennyt kuitenkaan suunnitelmien mukaan. Nainen kertoi, että hän meni alkoholin nauttimisesta aiheutuneen huonovointisuutensa takia makaamaan kyljelleen matolle Helsingin Kontulassa sijainneessa asunnossa. Tämän jälkeen mies oli vääntänyt naisen selälleen ja alkanut kuristamaan naista voimakkaasti. Mies ei lopettanut kuristamista naisen pyynnöstä ja vastustelusta huolimatta, vaan raiskasi naisen. Nainen menetti lopulta tajuntansa kuristamisen takia, mutta palasi tajuihinsa.

Oikeuden mukaan mies ei voinut ollut missään vaiheessa tekoa siinä käsityksessä, että nainen oli antanut luvan kuristamiselle ja muulle teolle. Oikeuden mukaan siitä ei ollut kuitenkaan näyttöä, että nainen oli "tokkurassa" teon aikana. Siitäkään ei ollut riittävää näyttöä, että nainen olisi sanonut miehelle, ettei halua seksiä. Naiselle tuli muun muassa kaulan alueelle sekä silmien ylä- ja alaluomiin mustelmia.

Tämän lisäksi mies pahoinpiteli naistaan muun muassa kuristamalla saman vuoden joulukuussa. Naiselle aiheutui voimakasta hengenahdistusta ja hän menetti hetkellisesti tajuntansa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen raiskauksesta ja pahoinpitelystä vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tämän lisäksi mies joutuu maksamaan naiselle erinäisiä korvauksia yli 11 500 euron edestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja