Apple Watchin keräämät tiedot johtivat pidätykseen murhatutkinnassa

0:19

Syyttäjä on esittänyt älykellon keräämää dataa todisteena murhatutkinnassa Australiassa, uutisoivat BBC ja ABC News.

Tiedätkö tämän iPhonen laskin-niksin? Katso yllä oleva video!

Myrna Nilsson, 57, löytyi kotoaan Australian Adelaidesta kuolleena syyskuussa 2016. Myrnan miniää Caroline Nilssonia epäillään nyt murhasta ja tekopaikan lavastuksesta. Todisteita tutkinnassa on tarjonnut isoäidin älykello Apple Watch.

Caroline kertoi poliisille, että Myrnan saapuessa kotiin tätä seurasi joukko miehiä pakettiautossa. Naiset riitelivät miesten kanssa ulkona 20 minuutin ajan. Caroline väitti, ettei kuullut Myrnan kuolemaan johtanutta hyökkäystä, sillä hän oli itse keittiössä suljetun oven takana.

Carolinen mukaan hyökkääjät sitoivat hänet, mutta hän pakeni ulos heti miesten lähdettyä. Kymmeneltä illalla naapuri soitti poliisit huomattuaan hätääntyneen Carolinen tulevan ulos talosta.

Syyttäjän mukaan anopin pitämä älykello kuitenkin todistaa, että Carolinen tarina ei olisi totta, vaan Myrna olisi yllätetty heti hänen saavuttuaan kotiin ja olisi kuollut tunteja aikaisemmin.

"Ristiriidassa syytetyn version kanssa"

Apple Watch tallentaa tietoa ihmisen liikkeistä ja sydämen sykkeestä. Syyttäjän mukaan niiden perusteella voidaan arvioida, milloin ihminen on menettänyt tajuntansa.

– Vainajan kimppuun on täydytty hyökätä noin kello 18.38, ja hän oli varmasti kuollut kello 18.45. Jos tämä todiste hyväksytään, se on ristiriidassa syytetyn version kanssa siitä, että syytetty ja nämä miehet riitelivät pyykkituvan ulkopuolella enintään 20 minuutin ajan, syyttäjä Carmen Matteo kommentoi ABC Newsin mukaan.

Caroline oli tullut talosta vasta kymmenen maissa, mikä syyttäjän mukaan jättäisi tälle aikaa lavastaa miesten hyökkäys. DNA-todisteet eivät Matteon mukaan myöskään tukeneet Carolinen tarinaa siitä, että talossa olisi ollut muita.

Caroline Nilsson on nyt pidätetty ja häntä syytetään anoppinsa murhasta. Oikeudenkäynti jatkuu kesäkuussa.

Lähteet: BBC, ABC News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja