Mies pahoinpiteli järjestyksenvalvojaa vesipuisto Serenassa – väkivaltaiseksi äitynyt tilanne pukuhuoneessa johti tonnien korvauksiin

"Tuntui kuin sinne olisi työnnetty painepesuri"– moni kertoo satuttaneensa ahterinsa vesipuiston liukumäessä 3:26
MTV Uutiset Live vieraili Serenassa: Näin toimittajallemme kävi kohutussa Vapaapudotus-vesiliukumäessä

Espoossa Vesipuisto Serenassa vietettiin toissa keväänä elektronisen musiikin Waterland-festivaaleja. Järjestyksenvalvoja epäili miehen ottaneen pukukaapistaan huumeita. Tilanne johti pahoinpitelyyn, josta käräjäoikeus antoi viime viikolla tuomionsa.

Festivaalien viimeisenä päivänä miesten pukuhuonetiloissa syntyi väkivaltainen välikohtaus. Tiloissa kiertänyt järjestyksenvalvoja huomasi, kuinka pukuhuoneessa ollut mies meni kaapilleen ja otti suuhunsa tabletin.

Hän meni miehen puheille ja pyysi näyttämään, mitä tämä oli kaapista ottanut. Järjestyksenvalvoja epäili, että miehen kaapissa on huumeita. Järjestyksenvalvojan mukaan mies oli nielaissut pillerin eikä suostunut näyttämään kaappinsa sisältöä.

Mies ei suostunut näyttämään kättään

Tilanne kesti järjestyksenvalvojan mukaan noin pari minuuttia. Lopulta hän otti miestä kädestä kiinni ja pyysi näyttämään, mitä mies piti kädessään. 

Mies vastusteli ja puhejudo muuttui pystypainiksi. Hallintaotteen saatuaan järjestyksenvalvoja otti käsiraudat esille ja sai miehen toisen käden raudoitettua. Tässä vaiheessa pystypaini pukuhuoneessa oli edennyt lattiatasoon.

Apuun tuli myös toinen järjestyksenvalvoja. Mies vietiin kiinniottotiloihin.

Järjestyksenvalvojan mukaan miehen rimpuilu aiheutti hänen käteensä ensiapuhoitoa vaativan vääntövamman, joka oli oireillut parin viikon ajan.

Mies kertoi hakeneensa vain poletteja

Kaapilla käyneen miehen versio tarinasta oli hyvin toisenlainen. Hän oli sanojensa mukaan menossa hakemaan kaapista poletteja ja katsomaan puhelintaan.

Hän laittoi poletit taskuun ja lähti kävelemään pois lokerolta, kun takaa kuului huuto "seis, mitä sulla on siinä kädessä!".

Mies kertoi, ettei hän ollut ymmärtänyt kyseessä olevan järjestyksenvalvoja, joka oli tarkoittanut sanansa juuri hänelle. Miehen mukaan järjestyksenvalvoja oli napannut hänet kuristusotteeseen niin, että jalat nousivat ilmaan eikä hän saanut henkeä. Hän ei sanojensa mukaan ollut tehnyt vastarintaa.

Todistajana kuultiin miehen kaveria. Hänen havaintojensa mukaan tilanne ei ollut aivan yhtä dramaattinen. Todistajan mukaan kaveri oli pystynyt hengittämään otteessa eivätkä jalatkaan olleet irronneet maasta.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus huomioi, että järjestyksenvalvojan ja miehen versiot tapahtumista erosivat toisistaan merkittävästi.

Oikeus katsoi, että miehen oli täytynyt tapahtumien kuluessa ymmärtää, että kyseessä on järjestyksenvalvoja. Hallintaote ei oikeuden mukaan ollut sellainen, että miehen olisi siitä ollut syytä rimpuilla irti.

Satasten sakot, tonnien korvaukset

Oikeus katsoi, ettei mies tarkoittanut vahingoittaa järjestyksenvalvojaa, ja käteen syntynyt vamma oli lopulta vähäinen. Pahoinpitelyä ei kuitenkaan voinut pitää kokonaisuutena arvostellen vähäisenä, koska teko kohdistui työtehtävissä olleeseen järjestyksenvalvojaan.

Mahdolliseen huumausaineen käyttöön tuomiossa ei otettu lainkaan kantaa.

MTV Uutiset kertoi Waterland-tapahtuman jälkeen, että noin 2 000 osallistujan tapahtumasta kirjattiin yhteensä noin 40 rikosilmoitusta, joista 33 liittyi huumausaineisiin.

1986 syntynyt mies tuomittiin järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon, jotka hänen tuloillaan tekivät noin 800 euroa.

Lisäksi hän joutuu maksamaan oikeudenkäyntikuluja lähes 3 000 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat