Mainos

Serenan musiikkitapahtumassa takavarikoitiin mittava määrä eri huumeita – 40 rikosilmoitusta: Poliisilta kiitokset järjestäjille

Vesipuisto Serenassa järjestettiin viikonloppuna noin parin tuhannen osallistujan elektronisen musiikin tapahtuma Waterland, jossa kävijöiltä poliisi kertoo kirjatun yhteensä 40 rikosilmoitusta. Näistä 33 liittyi huumausaineisiin.

– Poliisi takavarikoi henkilöiltä muun muassa amfetamiinia, ekstaasia, marihuanaa sekä erilaisia lääkkeitä. Myös lakkaa ja gammaa takavarikoitiin runsaasti, poliisi tiedotti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Lisäksi joitakin henkilöitä otettiin kiinni häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Poliisi kuitenkin kiittelee tapahtuman järjestelyjä asianmukaisiksi ja järjestyksenvalvojien ilmoittaneen havaitsemistaan huumausainerikoksista poliisille.

”Saatiin rojua pois ihmisiltä sisääntulossa”

Tapahtuman järjestäneen Events365 Oy:n Heikki Liimatainen kertoo, että järjestyksenvalvonta toimi läheisessä yhteistyössä poliisin kanssa, joka oli pyytänyt järjestäjiä olemaan erityisen tarkkoja kävijöille tehtävissä huumausainetarkastuksissa. Niihin myös panostettiin.

– Ehkä se tuotti tulosta ja sitä kautta saatiin rauhallisempi meininki, kun saatiin rojua pois ihmisiltä sisääntulon yhteydessä, hän arvioi.

Liimatainen arvioi, että aina nuorison kokoontuessa yleisötapahtumiin on mahdollisuudet löytää näiltä erilaisia huumausaineita.

– Missä nuoret kokoontuvat, niin ainahan sieltä jotain löytää, kun tarkkaan tutkitaan taskut ja laukut. Oli rockkonsertti tai mikä vaan, niin ainahan siellä liikkuu, hän kertoo.

Liimatainen kehuu, että viidettä kertaa järjestetty tapahtuma meni hyvin, ja tapahtuman järjestelyt sujuivat sulavasti. Hän kertoo, ettei vielä ole saanut tapahtuman turvaraporttia luettavakseen, mutta toteaa massatapahtumissa aina sattuvan ja tapahtuvan kaikenlaista.

– Omiin korviin ei ole tullut mitään ihmeellisyyksiä. Oli mukava tapahtuma.

Kaikkia kävijöitä tiukka kontrolli ei kuitenkaan miellyttänyt. Eräs kävijä kirjoittaa Facebookissa kokeneensa tulleensa kohdelluksi huumeiden käyttäjänä ilman perusteita. Hänen kertomansa mukaan järjestyksenvalvoja oli päättänyt alkaa epäillä hänen deodoranttipalaansa amfetamiiniksi, minkä lisäksi kävijöiden tavaroita tutkittiin muutenkin aktiivisesti ja epäluuloisesti.

– Ei ole kovin mukavaa, että ihan lähtökohtaisesti kohdellaan jonain käyttäjänä, hän pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.