Vesiliukumäestä vakava vamma - Serenan johtajalle sakot

Espoon käräjäoikeus tuomitsi Serenan vesipuiston johtajalle sakot, koska vesiliukumäkeä laskenut asiakas sai vakavan reisivamman. Syynä oli se, että liukumäen alla oli liian vähän vettä. Tuomio tuli vammantuottamuksesta.

Tapahtuma sattui heinäkuussa 2011 Crazy Race -liukumäessä. Mäki on suora lasku ja ratoja on viisi vierekkäin. Nainen oli laskenut liukumäkeä ohjeiden mukaan selällään maaten, mutta liu'un päättyessä hän lyönyt jalkansa loppualtaan pohjaan. Hänen reitensä murtui koko luun läpi ja polveen tuli yhä vaivaava vamma.

Vesipuiston suomalaisjohtajaa syytettiin siitä, että asiakkaan turvallisuus oli laiminlyöty. Altaassa oli vettä 60 senttiä, vaikka ohjeiden mukaan sitä olisi pitänyt olla metri.

Espoon kaupungin virkamiehet olivat tarkastaneet samana kesänä ennen onnettomuutta altaan kahdesti ja huomauttaneet vesimäärän vähäisyydestä. Paikka tarkastettiin myös loppukesästä ja tuolloinkin vettä oli liian vähän.

Johtaja kiisti syytteen

Serenan suomalaisjohtaja kiisti syytteet. Hän totesi olevansa pikemminkin talousjohtaja ja varsinainen toimitusjohtaja on espanjalainen. Serena on osa Aspro Ocio -taustayritystä, jolla on vajaassa kymmenessä maassa nelisenkymmentä vesipuistoa.

Oikeudessa hän kuitenkin kertoi vastaavansa  käytännössä puiston toiminnasta, mutta kiisti toimineensa huolimattomasti. Johtaja vetosi siihen, että tuohon aikaan Serenassa oli satatuhatta kävijää kesässä, joten onnettomuus oli ennalta-arvaamaton.

Käräjäoikeus katsoi kuitenkin toisin. Onnettomuus oli ennalta arvattavissa, koska veden korkeus oli vain 60 prosenttia vaaditusta. Mäki olisi pitänyt korjata, kun viranomaisetkin olivat puutteesta huomauttaneet ensimmäisen kerran jo kesällä 2010. Kesäksi 2012 mäki korjattiin.

Johtaja tuomittiin maksamaan 20 päiväsakkoa, mikä hänen tuloillaan teki 1060 euroa. Loukkaantuneen laskijan korvauksia käsitellään erillisessä oikeudenkäynnissä.

Lue myös:

    Uusimmat