Nuorisokodin ohjaaja löi 17-vuotiasta naamaan, riita alkoi Play Stationin pelaamisesta – tuomittiin 900 euron sakkoihin

Syytteen mukaan ohjaaja löi 17-vuotiasta nuorukaista kerran avokämmenellä kasvojen alueelle Play Stationin pelaamista koskevan riidan pääteeksi.

Tapaus sattui espoolaisessa nuorten ryhmäkodissa, jossa autetaan yksin maahan tulleita alaikäisiä lapsia ennen oleskeluluvan saamista.

Nuorukaisen mukaan kuusikymppinen miesohjaaja oli kiusannut häntä tekopäivää edeltävänä aamuna. Ohjaaja oli tullut ojentamaan nuorukaista, koska hän oli kiroillut epäonnistuessaan tietokonepelin maalinteossa. Häneltä oli otettu peli kokonaan pois.

Seuraavana päivänä nuorukainen oli mennyt etsimään pelin cd-levykettä ryhmäkodin toimistosta, koska se oli hänen mukaansa ollut ohjaajan taskussa. Paikalla oli ollut myös muita henkilöitä. 

Kun nuori etsi pelilevykettä hän huomasi ohjaajan tulleen toimistoon hänen perässään.

Käsikähmä toimistotiloissa

Nuorukaisen mukaan ohjaaja yritti ottaa pelin pois, tarttui häntä olkapäistä ja löi häntä vasempaan poskeen.

Ohjaaja kertoi määräneensä nuoren pelikieltoon ja ojentaneensa häntä rumasta kielenkäytöstä, mutta nuori oli provosoitunut asiasta. Mies kiisti lyöneensä poikaa, mutta myönsi napanneensa pelin häneltä pois. Hän koki toimineensa sääntöjen mukaisesti pitkän uran tehneenä ammattilaisena.

Paikalla olleen kollegan mukaan ohjaajalla ja nuorella oli ollut tilanteessa käsirysyä ennen lyöntiä. Kun nuorukainen oli saanut napattua pelin itselleen, ohjaaja oli hänen mukaansa huitaissut nuorta poskeen tahallisesti ja niin lujaa, että poskesta kuului läiskähtävä ääni.

Nuori oli tiputtanut tavarat käsistään ja lähtenyt pois toimistosta. 

"Meni liian pitkälle"

Kollegan mukaan ohjaaja ja näytti menevän tilanteessa “niin sanotusti liian pitkälle” ja ahtaassa tilassa käyty käsirysy näytti hänen mielestään pahalta. Hän toivoi, että ohjaaja olisi päästänyt nuoren menemään tilanteesta pois käsiksi käymisen sijaan.

Todistajien havainnot erosivat toisistaan jonkin verran, mutta käräjäoikeus katsoi ohjaajan syyllistyneen lievään pahoinpitelyyn.

Ohjaaja tuomittiin maksamaan 30 päiväsakkoa, jotka hänen tuloillaan tekivät 900 euroa. Lisäksi mies joutuu maksamaan pojalle korvauksia kivusta ja särystä 250 euroa sekä noin 700 euroa todistelu- ja oikeudenkäyntikustannuksia.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen ja siitä voi valittaa hovioikeuteen. Teko tapahtui maaliskuussa 2017. Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusjärjestelyt olivat viivyttäneet asian käräjäkäsittelyä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja