Mies otti suuren määrän erektiolääkettä – "näkee punaista" vielä vuotta myöhemminkin

3:08

Nimettömäksi jäänyt, 31-vuotias mies ei mitannut erektiolääkkeensä määrää. Nyt hän näkee punaista.

Video: Entä, jos seksi ei suju? Seksi ei kaikissa parisuhteissa ole iso tai tärkeä asia. Jos seksi ei toimi, missään nimessä ainoa ratkaisu ei ole erota, erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen kertoo. 

Epäonnisen kolmekymppisen päätös ottaa erektiolääkettä johti erikoiseen sivuvaikutukseen. Nimettömäksi jääneen miehen kokemasta, oudosta oireesta kirjoitettiin raportti Retinal Cases -julkaisuun.

Mies näki välkkyviä valoja ja punaista väriä

31-vuotias mies hakeutui lääkäriin New Yorkissa sen jälkeen, kun hän oli ottanut tuntemattomaksi jääneen määrän nestemäistä erektiolääkettä. Lääke sisälsi sildenafiilia, joka on myös monien tunteman Viagran vaikuttava aine. Lääkkeensä mies oli ostanut netistä.

Pian lääkkeen ottamisen jälkeen mies alkoi nähdä monivärisiä valonvälähdyksiä, ja hänen silmänsä herkistyivät valolle. Lopulta miehen näkökenttä muuttui punertavaksi. Hän hakeutui hoitoon.

Ongelmaa ei ole onnistuttu poistamaan

Mies "näkee edelleen punaista" vuoden hoitojen jälkeen. Ongelman juurisyy on todennäköisesti se, että mies ei mitannut lääkeannostaan ja otti liian paljon erektiolääkettä. Se vahingoitti hänen silmiensä värinäöstä vastaavia soluja.

– Ihmiset elävät sellaisen filosofian mukaan, että jos vähän on hyväksi, niin paljon on parempi. Tämä tapaustutkimus osoittaa, miten vaarallinen suuri annos yleisesti käytettyä lääkettä voi olla, miehen näyttämän silmäklinikan johtaja Richard Rosen totesi tiedotteessa.

Myös aiemmissa tutkimuksissa on havaittu, että sildenafiili voi olla haitallista näkökyvylle. Koska mies kuitenkin osti lääkkeensä netistä, tutkijat eivät voi olla täysin varmoja siitä, ettei lääke ollut muulla tavoin saastunut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja