16-vuotiaana siemensyöksyistä tuli tuskaa – mies on "allerginen" omille orgasmeilleen

Onko lantionpohjatreenistä hyötyä seksissä? 1:01
Kenen kannattaisi treenata lantiopohjan lihaksia, miksi niistä on seksissä hyötyä? Seksuaaliterapeutti vastaa.

Amerikkalaismies vältteli siemensyöksyn saamista, sillä se aiheutti hänelle ankeita oireita jopa viikkojen ajaksi.

Tälle amerikkalaismiehelle orgasmit eivät tuota iloa – päin vastoin. Urology Case Reports -julkaisuun kirjoitettiin tapausraportti miehestä, joka vaikutti oleva "allerginen omille orgasmeilleen", kertoo New York Post.

Vältteli ejakulaatiota

25-vuotias mies koki vaikeaa ahdistusta ja "sumuisaa ajattelua" saavutettuaan siemensyöksyn. Ongelmat alkoivat jo 16-vuotiaana.

Mies oli käynyt useilla lääkäreillä vaivansa vuoksi ja kokeillut erilaisia ruokavalioita, lisäravinteita ja jopa antihistamiinia, mutta ei ollut löytäyt apua.

25-vuotias oli sinkku, eikä hän harrastanut itsetyydytystä. Hän vältteli ejakulointia myös harrastaessaan seksiä kumppanin kanssa. Hän kävi myös terapiassa.

Oireita jopa viikkojen ajaksi

Lääkäreiden mukaan mies kärsi harvinaisesta oireyhtymästä, jossa ejakulointi aiheuttaa useita erilaisia oireita. Näihin kuuluvat esimerkiksi mielialan lasku, keskittymishäiriöt ja ärtyisyys.

Raporttia kirjoittaneen lääkäri Abraham Morgentalerin mukaan 25-vuotiasta vaivanneet oireet saattoivat tulla jopa päivien viiveellä ja kestää viikkoja.

Vaivaan löytyi hoito

25-vuotiaan tila ei kuitenkaan ollut toivoton: sitä voitiin helpottaa hormonipistoksilla, jotka todella auttoivat.

Mies kertoi saaneensa hoidon ansiosta orgasmin ilman negatiivisia sivuoireita "ensimmäistä kertaa sitten 16. ikävuoden". Raportin mukaan mies kykeni hoidon jälkeen harrastamaan seksiä ilman sivuvaikutuksia.

​​​​​​​Lue lisää lifestyle-aiheita!

Lue myös:

    Uusimmat