Mies oli juoksulenkillä, kun hänet ammuttiin, jopa presidentti Trump välitti suruvalittelut – tämä video johti tutkijat murhaajien jäljille

1:38
Hätäpuhelu ennen traagisia tapahtumia julkaistiin – isä ja poika pidätettiin epäiltynä juoksulenkillä olleen miehen surmaamisesta.

Ahmaud Arbery, 25, sai surmansa helmikuussa keskellä kirkasta päivää – ja täysin arvaamatta. Mies oli tavanomaisella juoksulenkillä lähellä Brunswickiä, Georgiassa. 

Yhtäkkiä hänen vierelleen körröttelee lava-auto. Kuuluu laukauksia. 

Poliisi pidätti eilen 64-vuotiaan miehen ja tämän 34-vuotiaan pojan epäiltynä surmatyöstä. Poliisina aiemmin työskennellyt vanhempi mies väitti poliiseille, että Ahmaud oli ollut väkivaltainen hänen poikaansa kohtaan. The Guardianin mukaan kaksikolla oli mukanaan revolveri ja haulikko. Kuolettavat laukaukset ampui lehden mukaan poika. 

Kuulusteluissa selvisi, että isä  oli luullut Ahmaudia henkilöksi, joka oli vastikään tehnyt murtoja samalla aluella. Myöhemmin selvisi, ettei Arberylla ei ollut rikosrekisteriä, eikä hänellä ollut myöskään mitään tekemistä murtojen kanssa.

Suruvalittelut Yhdysvaltain johdolta

Arberyn läheiset ovat olleet pettyneitä siihen, että syyllisten kiinnisaaminen vei yli kaksi kuukautta. Tekijöiden jäljille päästiin tällä viikolla, kun traagisesta tapauksesta kuvattu video julkaistiin. 

Uhrin isän mukaan miehen perhe oli kuitenkin huojentunut kuullessaan, että tekijät saatiin lopulta kiinni ja lukkojen taakse. 

– Koko tilanne olisi ollut vältettävissä. Veljeni pitäisi olla täällä, uhrin sisko kommentoi CNN:lle. 

Myös presidentti Donald Trump otti osaa menehtyneen miehen omaisten suruun. 

– Sympatiani on tämän nuoren herrasmiehen ja hänen rakkaidensa luona. Tämä on todella surullinen tapaus, presidentti sanoi.

Myös demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden välitti suruvalittelunsa Arberyn omaisille. 

Lähteet: CNN, The Guradian

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja