Mies laihtuu naista nopeammin – syy löytyy lihaksista!

Laihtuuko mies nopeammin kuin nainen? Kyllä – mutta kyse ei välttämättä ole suuresta edusta naisiin verrattuna.

Painonpudotus on ajatustasolla helppo juttu, mutta todellisuus voi olla haavekuvia hankalampaa. Entä sukupuoli: vaikuttaako se? Laihtuuko mies nopeammin kuin nainen?

Miehillä on yleensä enemmän lihaskudosta kuin naisilla, kertoo CNN. Kyse ei ole "läskistä" vaan fysiologisesta ominaisuudesta naisen kehossa. Jopa supertimmeillä urheilijanaisilla on yleensä kehossaan enemmän rasvaa verrattuna samaa lajia harrastavin miehiin.

Lihas kuitenkin polttaa kaloreita rasvakudosta enemmän, jopa silloin, kun ihminen ei tee mitään. Kuntosalille liittymisen jälkeen rasva saattaakin kadota miehen kehosta nopeammin kuin naiselta.

Englantilaisen tutkimuksen mukaan laihdutusohjelman seuraamisen aloittaneilta miehiltä katosi kahdessa kuukaudessa tuplasti enemmän painoa ja kolminkertaisesti enemmän rasvaa kuin naisilta. Kuuden kuukauden kuluttua tulos oli kuitenkin tasaantunut. Miehet siis yleensä laihtuvat nopeammin, mutta tulos ei välttämättä ole pysyvä.

Asiaan perehtyneen kirjailija David Grotton mukaan pitkällä aikavälillä miehen saama etumatka tasaantuu. Miehillä rasva lisäksi kerääntyy yleensä vyötärölle, ja sen katoamisen huomaakin nopeammin. Naisilla rasva jakaantuu tasaisemmin kehoon. Tutkimusten mukaan vatsarasva on terveydelle erityisen vaarallista, joten on hyvä asia, että rasva kerääntyy muualle kuin vyötärölle!

Lue myös:

Katso videot: Antti Heikkilän jumppaohjeet

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja