Mainos

Mies kompastui aamulla keittiössä naisystävänsä ruumiiseen – ei muistanut pahoinpitelyä

Helsingin käräjäoikeus langetti 52-vuotiaalle miehelle reilun puolentoista vuoden vankeustuomion naisystävänsä törkeästä pahoinpitelystä.

Teko tapahtui helmikuussa 2014 Helsingissä. 52-vuotias pahoinpiteli naisystäväänsä lyömällä tätä lukuisia kertoja.

Mies kertoi oikeudessa, että illan mittaan asunnossa oli juopottelemassa kolmaskin henkilö, mutta tämä oli lähtenyt kello 20-21 aikoihin. He olivat jääneet naisystävän kanssa kahdestaan.

Seuraava muistikuva miehellä oli aamulla, kun hän oli kompastunut keittiön lattialla olleeseen naisystävänsä ruumiiseen.

Mies kertoi naisen tuntuneen kylmältä ja hän oli raahannut ruumiin sänkyyn. Sen jälkeen mies oli lähtenyt ulos ja hakenut apua.

Mihin nainen kuoli?

Mies piti mahdollisena - jopa järkevimpänä - selityksenä, että hän oli aiheuttanut naisen vammat.

Hänen mukaansa nainen oli kuolemaansa edeltävänä viikolla sanonut, että mies oli ryypännyt niin paljon, että miehestä oli tullut ihan hullu. Nainen oli kertonut miehen hakanneen häntä, mutta mies ei muistanut ainoatakaan kertaa.

Ruumiinavauksen perusteella naisessa oli erittäin runsaasti eri kokoisia ja eri ikäisiä tylpän ulkoisen väkivallan merkkejä.

Nainen ei kuitenkaan ollut kuollut väkivaltaan, vaan alkoholimyrkytykseen. Hänen promillemääräksi mitattiin 3,9 ja kuolema todettiin myrkytystapaturmaksi. Niinpä mies tuomittiin vain törkeästä pahoinpitelystä ja aiemmasta toiseen henkilöön kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Vahvan humalatilan ja aiemmin murtamansa nilkan takia oikeus piti naista puolustuskyvyttömänä. Pahoinpitely katsottiin siksi erittäin julmaksi teoksi ja tätä kautta törkeäksi.

Oikeus päätyi 1 vuoden 7 kuukauden vankeusrangaistukseen. Se määrättiin ehdottomaksi miehen aiemman rikostaustan takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.