Uskottomuus johti silmittömään väkivaltaan: Helsinkiläismies hyppi naisystävänsä päällä tunnin ja jätti kuolemaan – "Päässä naksahti"

Henkirikosten määrä vähentynyt vuosikymmenessä 1:19

Poikkeuksellisen raa’alla tavalla naisystävänsä surmanneen miehen tuomio koveni Helsingin hovioikeudessa. Jani Aleksi Ylönen tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Tuomioon johtanut teko tapahtui Helsingin Kontulassa viime lokakuun lopulla. Ylönen oli riidellyt 35-vuotiaan naisystävänsä kanssa ja ryhtynyt pahoinpitelemään naista tämän kerrottua pettämisestä.

Lopulta mies potki ja talloi makuuhuoneen lattialle lyyhistynyttä naista niin, että nainen sai kuolettavat vammat. Lähes kaikki naisen kylkiluut murtuivat. Lisäksi hän sai vakavia vammoja sisäelimiinsä. Oikeuden asiakirjoista käy ilmi, että nainen oli vielä elossa vammat saadessaan.

Välikohtauksen jälkeen mies jätti naisen makaamaan lattialle ja meni itse olohuoneeseen juomaan alkoholia.

Käräjäoikeus ei pitänyt törkeänä

Oikeudessa mies kertoi, että hänen päässään oli "naksahtanut". 

Hän ei osannut itse arvioida väkivallan kestoa, mutta naapurin mukaan asunnosta oli kuulunut mekkalointia tunnin ajan.

Käräjäoikeus katsoi, että mies oli syyllistynyt tappoon ja tuomitsi hänet 10 vuoden vankeusrangaistukseen. Ylöstä syytettiin murhasta, mutta käräjäoikeus ei pitänyt tekoa kokonaisuudessaan törkeänä.

Helsingin hovioikeus näki asian toisin.

Hovioikeus tuomitsi Ylösen murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen tänään antamallaan ratkaisulla.

Hovioikeuden mukaan teon törkeyden puolesta puhuivat muun muassa se, että nainen oli toistuvasti pyytänyt Ylöstä lopettamaan ja se, että Ylönen oli jättänyt hakatun naisen makuuhuoneeseen hälyttämättä apua.

Ylönen määrättiin korvaamaan uhrin kolmelle lapselle kullekin 10 000 euroa äidin menettämisestä syntyneestä kärsimyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat