Lohduttomat kuvat Lahden pääsiäismurhasta – kodin seinillä olevissa mietelausetauluissa veriroiskeita raa'an vatupassisurman jäljiltä

30-vuotiaan miehen katsottiin surmanneen puolisonsa Lahdessa viime pääsiäisenä, mutta hänen mielentilansa määrättiin selvitettäväksi.

Mies oli hakannut puolisoaan erityisesti pään ja ylävartalon alueelle lyömällä nyrkillä, potkimalla, tallaamalla jalalla sekä lyömällä vesivaa'alla, kansankielellä vatupassilla. Teko tapahtui pariskunnan yhteisessä kodissa.

Tapaus tuli viranomaisten tietoon, kun naapuri huomasi irrallaan kulkeneen koiran. Hän oli yrittänyt mennä palauttamaan eläintä naiselle, mutta oven avasi mies kasvot ja paita veressä väittäen naisystävänsä loukkaantuneen kaatumisessa. Nainen päätyi lopulta soittamaan asiasta hätäkeskukseen.

Mies kulki ilman kenkiä

Partio tapasi miehen kulkemassa asuinalueella ulkona ilman kenkiä. Asunnolle mennessä mies kertoi partiolle, että hänen avovaimonsa makaa asunnossa, eikä tätä saada hereille. 

Asunnolla partio totesi paljon verijälkiä ja nainen löytyi alastomana ja verisenä sängyltä elottomana. Naisessa oli myös selvästi verisiä jälkiä. Mies otettiin kiinni epäiltynä taposta. Miehen käytös oli niin sekavaa, että paikalle kutsuttiin myös ensihoidon yksikkö.

"Mut on hakattu"

Poliisin hallussa on useita uhrin käymiä tekstiviestikeskusteluja. Uhri oli murhayönä ollut yhteydessä yhteen ystäväänsä, joka on kuulusteluissa arvellut, että epäilty oli pahoinpidellyt uhria ennenkin.

– Mut on hakattu, lukee uhrin viimeiseksi jääneessä tekstiviestissä ystävälleen.

Epäilty väittää, ettei muista murhayöstä mitään. Hän myös kiistää syyllisyytensä.

Oikeuskäsittelyssä hänen katsottiin kuitenkin syyllistyneen siihen menettelyyn, mistä syyttäjä on vaatinut rangaistusta. Mies määrättiin mielentilatutkimukseen.

Käräjäoikeus ottaa myöhemmin tuomiossaan kantaa siihen, mihin rikokseen vastaaja on syyllistynyt. Syyttäjä on vaatinut miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja