Nainen puukotti tuttavansa kuoliaaksi asunnon vessassa Kempeleessä – riidan taustalla kolmiodraama

Parikymppinen nainen puukotti viime joulukuussa tuttavansa kuoliaaksi tämän asunnon kylpyhuoneessa Kempeleessä.

Oulun käräjäoikeus antoi asiassa torstaina tuomion. Nainen tuomittiin taposta reilun yhdeksän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Nainen oli mennyt viettämään iltaa uhrin asunnolle, missä kaksikko päätyi selvittämään ihmissuhdeasioita. Asunnossa oli muitakin ihmisiä, ja naiset kävivät keskusteluaan vessassa. Naisen mukaan tuttava kertoi, että hänellä on ollut suhde naisen entisen miesystävänsä kanssa ja näytti miehen lähettämiä viestejä.

Tämän jälkeen kaksikon välille syntyi riita, jonka päätteeksi nainen löi tuttavaansa veitsellä ylävartaloon. Lyönnin jälkeen nainen tuli oikeuden mukaan ulos vessasta ja kielsi muita asunnossa olleita soittamasta poliisille.

Asunnossa henkirikoksen aikaan ollut todistaja kertoi, että naiset olivat olleet vessassa noin vartin verran, kun sieltä kuului ryminää.

Kuulosti siltä, että joku kaatui maahan, todistaja kertoi. Sitten ovi avautui ja nainen tuli ulos. Todistaja näki uhrin makaamassa vessan lattialla verissään.

Toinen todistaja sanoi yrittäneensä elvyttää uhria ja kysyneensä naiselta, selviääkö tämä. "Saa nähdä", oli nainen todistajan mukaan vastannut.

Kiisti tapon, sanoi puolustautuneensa

Nainen myönsi lyöneensä tuttavaansa puukolla. Kyse ei hänen mukaansa kuitenkaan ollut taposta, vaan puolustautumisesta.

Naisen mukaan hänen kimppuunsa hyökättiin ensin ja hän oli tappelussa alakynnessä. Oikeus kuitenkin katsoi, ettei väkivalta ollut hätävarjelua.

Sen mukaan naisen tarkoitus oli tappaa toinen nainen tai hänen täytyi vähintään käsittää, että puukolla lyöminen todennäköisesti aiheuttaa tämän kuoleman.

Oikeus tuomitsi Angelica Alexandra Rebekka Hannulan, 23, yhdeksän vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen taposta.

Lue myös:

    Uusimmat