Mainos

Mies kähmi 13-vuotiasta tyttöä ostoskeskuksessa - vältti vankilan

Helsingin käräjäoikeus antoi tiistaina tuomion jutussa, jossa noin 30-vuotias mies oli käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen 13-vuotiasta tyttöä helsinkiläisessä ostoskeskuksessa.

Tyttö oli ollut kaverinsa kanssa viettämässä aikaa keskuksessa ja istunut käytävän penkillä, kun selvästi humalainen 30-vuotias mies oli istunut tytön viereen. Mies oli alkanut ahdistella lasta seksuaalisesti, muun muassa työntämällä päänsä tytön rintamukseen ja koskettelemalla tämän reittä. Mies oli silittänyt tytön hiuksia ja sanonut tätä kauniiksi ja ihanaksi. Mies oli istunut tytön syliin ja yrittänyt suudella.

Kauppakeskuksen vartijat kutsuivat poliisit paikalle ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus.

Yhdyskuntapalvelu riitti

Tapaus sattui liki kaksi vuotta sitten, helmikuussa 2010. Mies kiisti lapsen seksuaalisen hyväksikäytön ja katsoi, että teko olisi korkeintaan kunnianloukkaus, josta riittävä rangaistus olisi sakot.

Käräjätuomari Maritta Pakarinen kuitenkin perusteli tuomiota ja seuraamusta sillä, että miehen olisi pitänyt aikuisena tietää ja ymmärtää menettelyn vaikutus lapseen tai nuoreen tyttöön. Mies kajosi teollaan murrosikäisen tytön ruumiilliseen koskemattomuuteen ja rikkoi hänen seksuaalista itsemääräämisoikeuttaan, vaikkakaan kovin pitkälle tässä teossa ei menty.

Miehen tuomioksi käräjäoikeus määräsi 60 päivää yhdyskuntapalvelua. Tuomiota ei voitu määrätä ehdollisena, sillä miehellä oli tilillään myös aiempia rikostuomioita.

Oikeus kuitenkin katsoi, että lyhyen vankilatuomion sijaan mies soveltuu yhdyskuntapalveluun. Tähän ratkaisuun myös tuomittu itse oli suostuvainen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja