Mies juoksi maratonin pukeutuneena Big Beniksi – kohtasi maaliviivalla tuskastuttavan ongelman

0:33
Videolla kerrotaan sokeasta miehestä, joka juoksi maratonin koirien avulla.

Brittimies halusi päästä Guinnessin ennätyskirjaan erikoisella urheiluasullaan, mutta ennen maaliin pääsyä Big Beniksi pukeutunut Lukas Bates kohtasi odottamattoman ongelman, kertovat muiden muassa brittimediat BBC sekä Mirror UK.

Maratonin juokseminen on keholle ja mielelle rankka koitos, eikä urakkaa helpota, jos maaliviivalla joutuu vielä konttaamaan.

Näin kävi viidettä kertaa maratonia juosseelle 30-vuotiaalle Lukas Batesille, joka yritti päästä Guinnessin ennätyskirjaan nopeimpana henkilönä, joka on juossut maratonin pukeutuneena maamerkiksi.

Ilmeisesti tähänkin on siis oma kategoriansa.

Big Ben pakotettiin polvilleen

Big Beniksi pukeutunut Bates oli juuri pääsemässä maaliviivalle yli 42 kilometrin matkan jälkeen, kun hän huomasi, ettei mahtuisi pukuineen aikamittarin alta. Porttiin törmänneen Batesin ohi hölkkäsivät muut maratonille osallistuneet, samalla kun Big Ben -asuinen mies yritti keksiä keinoa, jolla pääsisi maaliviivan yli.

Miehen avuksi ryntäsivät niin kanssakilpailijat kuin maratonin valvojakin. Lopulta apujoukot saivat Batesin polvilleen ja konttaamaan maaliviivan yli. Kenties karmein tapa päättää maraton.

Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Aika ei riittänyt maailmanennätykseen

Ilman maaliviivalla räpiköimistäkään Bates ei olisi päässyt ennätyskirjaan. BBC kertoo, että tällä hetkellä maamerkiksi pukeutuneen henkilön maratonin maailmanennätykseen vaaditaan kolmen tunnin, 34 minuutin ja 34 sekunnin aika, jonka saavutti Museoum Holstentorin portiksi pukeutunut Richard Mietz viime syyskuussa.

Big Beniksi pukeutuneella Batesilla matkaan kului aikaa kolme tuntia ja 54 minuuttia. Viisi kertaa maratonin juosseen Batesin paras henkilökohtainen maratonaika on kaksi tuntia ja 59 minuuttia, mutta tuolloin hän ei ollut pukeutunut kellotorniksi.

Lähteet: BBC, Mirror UK

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja