Mies jätti sormensa sadan tonnin auton oven väliin, haastoi valmistajan oikeuteen: "Kuin giljotiini"

Kaunisääninen Jaguar F-Type SVR luukuttaa tunnelissa New Yorkissa 0:59
Kaunisääninen Jaguar F-Type SVR luukuttaa tunnelissa New Yorkissa.

Floridalaismies on haastanut autovalmistaja Jaguarin oikeuteen sen jälkeen, kun hän jätti sormensa auton oven väliin.

Theodore Levy, 81, oli noussut Jaguar XJ L -mallisesta autostaan ja onnistunut jättämään oikean peukalonsa sen oven väliin karmein seurauksin.

Levyn asianajaja Avi Cohen sanoo, että Levyn sormi jäi oven väliin siksi, että oven sulkeutumisavustin – siis toiminto, joka helpottaa oven sulkemista vetäen sen kiinni, mikäli se olisi muuten jäämässä raolleen – ei tunnistanut, että oven välissä oli jotain ylimääräistä.

– Automaattinen sulkeutumisavustin veti oven kiinni tiukasti ja murskasi luut, hermot, verisuonet, jänteet ja lihakset Levyn oikeasta peukalosta, haasteessa kerrotaan.

Levyn kerrotaan "seuranneen kauhistuneena", kuinka 96 000 dollarin auton ovi silpoi hänen "aiemmin täysin toimintakykyisen" peukalonsa pään.

Sormea ei pystytty pelastamaan

Cohen kertoi aiheesta uutisoineelle Gizmodolle, että mies pääsi pinteestä, kun sivullinen avasi oven.

– Kun ovi avattiin, hänen peukalonsa oli kiinni enää ohuella ihokaistaleella. Se oli kammottavaa – kuin nykypäivän giljotiini, Cohen maalaili.

Levy oli pistänyt sormensa jäihin ja ajanut itse sairaalaan. Kun hän pääsi perille, oli sormi Cohenin mukaan täysin irrallaan.

Sairaalassa, johon Levy ajoi itsensä, ei kuitenkaan ollut käsivammoihin erikoistunutta kirurgia, joten hänet vietiin ambulanssilla toiseen sairaalaan. Peukalon päätä ei kuitenkaan enää saatu kiinnitettyä.

Cohen harmittelee päämiehensä peukaloa, jonka hän kertoo olevan nyt "kuin varjo entisestä". Vamma rajoittaa käden käyttämistä sekä aiheuttaa päivittäistä kipua.

Cohenin mukaan Jaguarin SCAD-toiminto ei havaitse sulkeutuvan oven välissä olevia esteitä toisin kuin esimerkiksi sähkötoimiset ikkunat.

Jaguarin edustaja ei suostunut kommentoimaan tapausta Gizmodolle.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Cohen avustaa sormensa auton oveen väliin jättänyttä asiakasta. Hän on nimittäin myös BMW:n vastaavaa sulkeutumisavustinta giljotiiniksi.

Lähde: Gizmodo

Lue myös:

    Uusimmat