Kannattaa katsoa, mihin nojailee: BMW-kuski menetti sormensa – haastoi valmistajan oikeuteen

Venäjältä vai Klaukkalasta? Järjetön hinaussuoritus päättyi rysäykseen 0:12

Vaikka mahdollisen suunnitteluvirheen toteaminen jääkin oikeuden tehtäväksi, on tämä hyvä opetus siitä, ettei sormia, varpaita tai muitakaan ulkonevia ruumiinjäseniä kannata huolettomasti pistää joka paikkaan.

VIDEO: Venäjältä vai Klaukkalasta? Järjetön hinaussuoritus päättyi rysäykseen

61-vuotias Godwin Boateng on haastanut BMW:n oikeuteen menetettyään sormensa. Vuonna 2016 sattunut erikoinen onnettomuus tapahtui, kun Boateng nojasi kädellään auton B-pilariin kuljettajan oven ollessa hieman avoinna. Haasteen mukaan auton ovissa oleva sulkeutumisavustin aktivoitui ja sulki raollaan olleen oven niin suurella voimalla, että Boatengin peukalo leikkautui irti.

Sormea ei pystytty pelastamaan

Boateng irrallisine peukaloineen suuntasivat välittömästi sairaalaan. Lääkäri kuitenkin kertoi hänelle heti, ettei peukaloa pystyttäisi enää kiinnittämään takaisin, koska vauriot olivat niin vakavia.

– BMW X5:n oven suunnittelussa on jotain vialla, kertoo Boatengin asianajaja Avi Cohen kutsuen ovea giljotiiniksi.

Onnettomuuden jälkeen Boatengin kättä on operoitu kahteen kertaan, mutta siitäkin huolimatta ohjelmoijana työskentelevän miehen työnteko on kärsinyt pahasti. Myös kengännauhojen solmiminen ja paidan napittaminen tuottavat nykyisin vaikeuksia.

Lähde: The Drive

***

Tässä on F1-sarjan uusi turva-auto 1:21

Lue myös:

    Uusimmat