Mies hyväksikäytti tuttuja lapsia vuosien ajan – karmeat teot paljastuivat, kun hän tunnusti kaiken

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi nelikymppisen miehen yli kolmen ja puolen vuoden mittaiseen vankeuteen kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies oli tehnyt kyläilyjen yhteydessä seksuaalisia tekoja kahdelle lapselle.

Teot ajoittuivat kummankin lapsen osalta useamman vuoden ajalle niin, että kumpikin lapsista joutui hyväksikäytön uhriksi ollessaan 4-10-vuotias. Ensimmäiset teot mies teki toiselle lapselle vuonna 2009 ja viimeiset teot toiselle lapselle kokonaista vuosikymmentä myöhemmin. Erillisiä tekoja oli lukumäärällisesti paljon, kymmeniä.

Syytteiden mukaan mies kosketteli lapsia sopimattomalla tavalla sukuelimien alueelta niin vaatteiden päältä kuin altakin. Lisäksi mies oli tehnyt toiselle lapselle pidemmälle menevää seksuaalista väkivaltaa ja sukupuoliyhteydeksi luokiteltavia tekoja useammin kuin kerran.

Teot tapahtuivat miehen kyläillessä lasten luona tai lasten kyläillessä miehen luona. Tuomiosta käy ilmi, että mies oli lapsille läheinen henkilö. Tarkemmin heidän suhdettaan ei kuitenkaan avata. Lasten henkilöllisyydet on salattu lain nojalla.

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus

Mies myönsi tekonsa oikeudessa kokonaan. Hän myönsi myös rikosnimikkeet kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Miehelle tehtiin rikosjutun yhteydessä mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli tekojen aikaan syyntakeinen.

Käräjäoikeus arvioi, että oikeudenmukainen seuraamus miehen teoista olisi neljän vuoden mittainen vankeusrangaistus. Käräjäoikeuden mukaan vankeusrangaistusta tuli kuitenkin lieventää neljällä kuukaudella, sillä mies oli myötävaikuttanut rikosten selvittämiseen tuomalle ne itse esiin ja tunnustamalla ne.

Mies määrättiin siis 3 vuoden ja 8 kuukauden mittaiseen vankeuteen.

Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan toiselle lapsista hieman alle 40 000 euron suuruiset korvausmaksut ja toiselle 22 000 euroa. Toiselle uhreista maksettavat suuremmat korvaukset selittyvät sillä, että lapsi kärsi miehen tekojen johdosta vakavista psyykkisistä ongelmista. Toiselle maksettiin vain yleisesti henkisestä kärsimyksestä.

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä uhrien suojelemiseksi.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja