Ahkerasti kyläilemässä käynyt mies teki lapsille seksuaalista väkivaltaa vuosien ajan – määrättiin mielentilatutkimukseen

Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoo Pelastakaa lapset -järjestö 2:29
Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoi Pelastakaa lapset -järjestö viime keväänä.

Keski-ikäistä miestä syytetään vuosia jatkuneista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. 

Julkisen välituomion mukaan mies teki tapahtuma-aikaan 4–10-vuotiaille uhreille seksuaalista väkivaltaa kyläillessään näiden luona. Välituomiosta ei selviä varmasti se, olivatko lapset saman perheen lapsia.

Aikoi olla yhdynnässä yhden lapsen kanssa

Vuonna 1975 syntynyt mies myöntää muun muassa kosketelleensa lapsia sukuelinten alueelta ja aikoneensa olla yhdynnässä toiseen lapsista. Syytetty määrättiin tällä viikolla annetulla päätöksellä mielentilatutkimukseen.

– Apulaisylilääkärin lausunnon mukaan on mahdollista, että (syytetyllä) todetut oireet ovat voineet olla tekojen aikoihin asteeltaan tai luonteeltaan sellaisia, että ne voivat lain edellyttämällä tavalla alentaa tai jopa poistaa (syytetyn) syyntakeisuuden, sanotaan välituomiossa.

Rikokset tapahtuivat vuosien 2009–2019 aikana, jolloin lapset olivat 4–10-vuotiaita. Välituomion perusteella uhreja oli kaksi. Syytetty oli tekojen alkamisen aikaan päälle kolmekymppinen ja nyt noin 45-vuotias.

Tekoja 10 vuoden aikana ainakin joka toinen kuukausi

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies myöntää syytteet ja syyttäjän teon kuvauksen.

Haastehakemuksen mukaan tekoja oli kymmenen vuoden aikana ainakin joka toinen kuukausi. Koskettelun ja suutelun lisäksi mies muun muassa joitakin kertoja riisui lapsen ja oli tämän päällä aikomuksenaan raiskata tämä. Kaikilla kerroilla mies kuitenkin luopui aikeesta, syytteessä sanotaan.

Mies on syytteiden lisäksi myöntänyt uhrien yli 30 000 euron korvausvaatimuksen.

Oikeus ottaa kantaa rikosnimikkeeseen ja rangaistukseen mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen.

STT ei julkaisu rikosten tekopaikkaa uhrien yksityisyyden suojelemiseksi. Asiaa käsittelee Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus.

Lue myös:

    Uusimmat