Mies hyväksikäytti 4–10-vuotiaita lapsia vuosikausia – oikeus piti videokuvaamista erityisen nöyryyttävänä

Oikeus on tuominnut nelikymppisen miehen ehdottomaan vankeuteen kahden lapsen vuosia kestäneestä törkeästä hyväksikäytöstä. Lapset olivat tapahtuma-aikaan 4–8- ja 6–10-vuotiaita.

Lapsiin kohdistunut seksuaaliväkivalta tapahtui Kotkassa vuosina 2013–2016.

Kymenlaakson käräjäoikeus käsitteli asian suljetuin ovin uhrien yksityisyyden suojelemiseksi. Oikeus antoi asiasta tänään julkisen selosteen, johon tämä juttu perustuu.

Mies teki molemmille lapsille monenlaista seksuaaliväkivaltaa, joka oli oikeuden mukaan omiaan vagingoittamaan nuorten lasten kehitystä. 

Mies pani lapset katsomaan videoilta itsetyydytystään ja näytti näille pornograafista materiaalia. Lisäksi hän pakotti lapset katsomaan ja tekemään erilaisia seksuaalisia tekoja.

Mies oli myös sukupuoliyhteydessä molempien lasten kanssa. Nuoremman kohdalla hän videokuvasi teon, mitä oikeus piti erityisen nöyryyttävänä tekotapana.

54 000 euron korvaukset

Oikeus katsoi miehen syylliseksi kahteen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja lisäksi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoon. Mieheltä takavarikoitu kuvamateriaali ei esittänyt kumpaakaan näistä lapsista.

Oikeus tuomitsi miehen kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomion pituuteen vaikutti miehen viime vuonna saama viiden vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdoton vankeusrangaistus.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan ensimmäiselle lapsista 33 000 euroa ja toiselle 21 000 euroa kärsimys- ja haittakorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat