Mainos

Mies hengenvaarassa lennolla – lentoemäntä ei antanut lääkärin auttaa

Lääkärin raivoisa Facebook-päivitys kertoo lennolla tapahtuneesta tilanteesta, joka olisi voinut päätyä traagisesti lentoemännän harjoittaman syrjinnän vuoksi.

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Tamika Cross oli lennolla Delta-yhtiön lennolla Detroitista Houstoniin, kun eräällä matkustajista ilmeni terveydellisiä ongelmia. Cross nousi luonnollisesti paikaltaan mennäkseen auttamaan miestä, mutta lentoemäntä esti naisen avun käsittämättömästä syystä.

Hän ei voinut uskoa, että tummaihoinen Cross oli lääkäri.

Cross kirjoitti tapauksesta raivostuneen päivitykseen Facebookiin. Päivityksessä hän suomii kovin sanoin matkustamohenkilökunnan toimintaa tilanteen aikana. Päivitystä on jaettu jo liki 11 000 kertaa, ja siihen on reagoitu jo 29 000 kertaa.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Cross kertoo, että tiedottomaan tilaan menneen miehen vaimo kirkui lennolla hädissään apua.

*Yöllinen kauhukohtaus on unihäiriö, jossa ihminen on syvässä unessa kauhuissaan yleensä henkeään haukkoen tai huutaen. Häntä on usein vaikea saada täysin hereille, vaikka silmät ovatkin auki. Kohtaus menee ohi minuuteissa.

Lähde: Terveyskirjasto

– Luonnollisesti menin lääkärimoodiin, sillä kukaan muu ei noussut ylös. Avasin turvavyöni ja nostin tarjottimen ylös. Olin juuri aikeissa nousta, kun lentoemäntä sanoo "pysykää kaikki rauhallisina, se on vain yöllinen kauhukohtaus*, hän on kunnossa". Jatkoin tilanteen tarkkailua tarkkaan, Cross kertoo.

Muutaman minuutin kuluttua tilanne oli kuitenkin sama, ja oli selvää, ettei unessa tapahtuva kauhukohtaus ollut tiedottomuuden syy. Mies ei reagoinut mihinkään. Silloin lentoemäntä alkoi kyselemään, onko lennolla lääkäriä.

– Nostin käteni saadakseni hänen huomionsa. Hän sanoi minulle: "Voi ei, kultaseni, laita kätesi alas, etsimme oikeita lääkäreitä tai sairaanhoitajia tai jonkuntyyppistä sairaalahenkilökuntaa, meillä ei ole aikaa puhua sinulle". Yritin kertoa hänelle, että olin lääkäri, mutta minut hiljennettiin jatkuvasti alentavilla kommenteilla, tuohtunut lääkäri kirjoittaa.

Lentoemäntä vaati todisteita

Tämän jälkeen koneessa kuulutettiin, onko lennolla ketään lääkäriä. Mahdollista lääkäriä pyydettiin painamaan istuimessa olevaa nappia. 

– Tuijotin häntä nappia painaessani. Hän sanoi: "Vau, oletko ihan oikea lääkäri?" Vastasin kyllä. 

Tämän jälkeen lentoemäntä halusi Crossin todistavan ammattinsa jotenkin. Tämän piti kertoa muun muassa, mikä lääkäri hän oli ja missä sairaalassa hän oli töissä. Lisäksi lentoemäntä vaati tietää, miksi nainen oli ollut käymässä Detroitissa.

– Muistakaa, että se mies oli koko ajan avun tarpeessa ja hän (lentoemäntä) esti minua edes nousemasta samalla, kun pommitti minua kysymyksillä.

Cross vastasi lentoemännälle: "Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, työskentelen Houstonissa, olin Detroitissa häissä, mutta usko tai älä Detroitissakin on lääkäreitä. Väistätkö nyt, että voin auttaa apua tarvitsevaa miestä?"

Silloin toiselta riviltä nousi valkoihoinen mies, joka ilmaisi myös olevansa lääkäri. Tuolloin lentoemäntä kertoi Crossille, että mies voisi auttaa, olihan tällä myös todisteet lääkärin ammatistaan.

– Hän ei kyllä ollut näyttänyt mitään (todisteita). Hän vain tuli paikalle ja täytti lääkärin tunnusmerkit, Cross kritisoi.

"Hän ei selviä tästä"

Tässä vaiheessa sairaskohtauksen saanut mies voi jo paremmin, ja pystyi vastaamaan toisen lääkärin kysymyksiin. Crossin hämmästykseksi lentoemäntä kehtasi tulla kysymään naisen mielipidettä siitä, mitä kannattaisi tehdä seuraavaksi. Cross kertoi, että miehen elintoiminnot ja verensokeri tulisi tarkistaa. Lentoemäntä palasi takaisin vaarallisten alhaisten verenpainelukemien kanssa. Glukoosimittaria ei löytynyt. 

Cross kertoo jatkaneensa auttamista, koska lentoemännän toiminta ei ollut apua tarvinneen pariskunnan vika.

– Hän tuli ja pyysi anteeksi useita kertoja ja tarjosi minulle lentopisteitä. Kieltäydyin ystävällisesti. Vien tämän ylemmälle taholle. En halua lentopisteitä ilmiselvästä syrjinnästä. Olipa kyseessä rotu-, ikä- tai sukupuolisyrjintä, se ei ole oikein. Hän ei selviä tästä.... Ja saan silti lentopisteeni.

Crossin päivitys leviää Facebookissa vauhdilla. Siihen on reagoitu jo yli 30 000 kertaa ja sitä on jaettu liki 11 000 kertaa.

Päivityksen jälkeen Deltan Facebook-sivut täyttyivät vihaisesta palautteesta, mutta lentoyhtiö ei ole vielä kommentoinut tapausta.

Lähde: Someecards

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.