Mainos

Mies halusi suojella siskoansa murheilta, hakkasi retkikirveellä päähän – oikeus tuomitsi syyntakeettomaksi

Siskoaan kirveellä useita kertoja päähän lyönyt 32-vuotias mies syyllistyi murhan yritykseen Helsingissä viime elokuussa, Helsingin käräjäoikeuden torstaina antamasta tuomiosta ilmenee.

Miestä ei kuitenkaan tuomittu rangaistukseen, sillä hän oli mielentilatutkimuksen mukaan tekoaikaan syyntakeeton eli ei ymmärtänyt tekoaan ja sen seurauksia. Hän on pakkohoidossa.

Veriteko tapahtui kaupan parkkihallissa Helsingin Kalliossa. Siskon mukaan veli oli vaikuttanut iloiselta ja sisarusten oli tarkoitus viettää aikaa kahdestaan.

Sisko kävi kaupassa ostamassa ruokaa, ja kun hän istuutui takaisin kuljettajan paikalle, veli alkoi yllättäen hakata häntä retkikirveellä päähän. Sen jälkeen veli vielä kuristi siskoa, kunnes paikalle sattunut sivullinen puuttui tilanteeseen ja sisko pääsi pakenemaan autosta

Miehen mukaan hän oli pyrkinyt surmaansa siskonsa hankkimallaan retkikirveellä turvatakseen siskoansa tämän huolilta ja murheilta.

Tapaus aiheutti siskolle muun muassa runsaasti hengenvaarallisia ja vertavuotavia haavoja etenkin pään alueelle sekä pienen aivoverenvuodon. Sairaalassa uhrin verenpaine oli laskenut, ja hän oli mennyt vuotoshokkiin.

Oikeus: Mies syyllistyi murhaan

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota murhan yrityksestä. Mies on myöntänyt syyllistyneensä tapon yritykseen, mutta kertonut olleensa psykoosissa ja siksi syyntakeeton.

Terveysviranomaisten lausunnon mukaan mies on toiminut syyntakeettomassa tilassa. Syyttäjä ei kyseenalaistanut lausunnon lopputulosta, ja esitti, että mies jätetään tuomitsematta syyntakeettomana.

Oikeuden päätöksen mukaan teko on ollut törkeä ja suoritettu vakaasti harkiten. Oikeus katsoi miehen syyllistyneen murhaan, mutta jätti tämän tuomitsematta syyntakeettomuutensa johdosta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja