Mies ei tiennyt ajaneensa ylinopeutta, kunnes ensimmäinen sakko kolahti postiluukusta – sitten niitä tulikin kymmeniä lisää

1:52

Itävaltalaismies koki elämänsä järkytyksen, kun hän tajusi, ettei hänen saamansa ylinopeussakko tulisi jäämään viimeiseksi.

Pääkuvan video

Tältä näyttää autoilu rattijuopon silmin

Itävaltalainen Heimo Wallner aloitti taannoin uudessa työpaikassa. Leipurina työskentelevä mies palasi kotiin joka päivä aamukolmelta, mutta ei omien sanojensa mukaan ollut koskaan huomannut 30:n rajoituksesta kertovaa liikennemerkkiä valottomalla tieosuudella, vaan oli aina ajanut viittäkymppiä, mikä oli tien normaali nopeusrajoitus.

Ensimmäinen sakko tuli kolme kuukautta varsinaisen rikkeen jälkeen. Sitten Wallner tajusi, että niitä oli tulossa reilusti lisää.

– Ymmärsin, että tämä oli tulossa kalliiksi, Wallner kertoi BBC:lle.

Sen lisäksi, ettei Wallner huomannut nopeusrajoituksesta kertovaa liikennemerkkiä, ei hän nähnyt myöskään peltipoliisia. Kyseessä oli nimittäin infrapunateknologialla varustettu nopeusvalvontakamera, joka ei tarvitse salamaa kuvan ottamiseen.

Wallner oli ohittanut kameran 42 kertaa putkeen samalla 50 kilometrin tuntinopeudella. Hän kertoo, että saamansa sakot vastaavat hänen kahden kuukauden palkkaansa.

– Paljousalennusta ei ole tarjolla, Wallner sanoo, vaikka poliisi vähensikin kokonaissummasta noin 300 euroa.

Rouva Wallner ei kuulemma syytä miestään tapahtuneesta, vaikka pariskunta joutuikin perumaan kesälomalle suunnittelemansa Kreikan-matkan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja