Välähtikö tämä peltipoliisi sinullekin? IL: Poliisi ei tiennyt oikeaa nopeusrajoitusta eikä uskonut todisteita – miehen piina kesti vuoden

Suomeen uusia peltipoliiseja – näin ne toimivat 1:34
Näin Suomen uudet peltipoliisit toimivat.

Iltalehti kertoo helsinkiläismiehestä, joka sai syksyllä 2017 satasen rajoitusalueella rikesakon ylinopeudesta, vaikka hän ajoi 2 km/h alle nopeusrajoituksen. Poliisi ei suostunut myöntämään virhettään, mutta lopulta käräjäoikeus kumosi sakon.

Iltalehteen yhteyttä ottanut helsinkiläismies oli ajanut Turusta Porin suuntaan tutulla tiellä satasen rajoitusalueella, kun Laitilassa Joukahaisentiellä ollut peltipoliisi välähti. Mies tiesi, että vauhtia oli ollut alle satasen, joten hän kääntyi ympäri ja meni vielä tarkamastamaan tieosuuden nopeusrajoituksen. Se oli satanen, kuten hän muistelikin.

Myöhemmin postiluukusta tulleessa 200 euron rikesakossa todettiin hänen ajaneen 98 km/h kahdeksankympin alueella. Mies soitti sakossa olevaan numeroon ja kertoi, että kyseessä oli satasen alue. Tätä ei puhelimeen vastannut poliisi kuitenkaan uskonut, sillä hänen mukaansa poliisilla on ajantasainen tieto nopeusrajoituksista.

Väitteestä hermostunut helsinkiläismies pyysi poliisia käymään paikan päällä toteamassa, että kyseessä on kuin onkin satasen alue, vaikka poliisin omissa tiedostoissa muuta väitettiinkin. Idea ei kuitenkaan saanut kannatusta langan toisessa päässä.

Rikesakosta tehty valitus ei mennyt läpi, sillä mies oli myöntänyt ajaneensa 98 km/h – eli siis poliisin mukaan ylinopeutta.

Asiaa ei auttanut edes ELY-keskukselta haettu vahvistus tieosuuden todelliselle nopeusrajoitukselle, sillä poliisi ei suostunut vieläkään uskomaan kuin omia dokumenttejaan.

Lopulta Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta tuli lisäselvityspyyntö. Syyttäjä vaati miehelle edelleen rikesakkoa, mutta katsoi, että kuljettajan valitus voidaan tutkia. Asia ratkaistiin lopulta helsinkiläismiehen eduksi, ja 200 euron rikesakko mitätöitiin.

Lue myös:

    Uusimmat