Mies antoi poliisipartiolle hänelle kuulumattoman passin – paljastui ylilomilla olevaksi vangiksi, jonka perässä oli etsintäkuulutuksia

7:39
Katso video: Miten rikollisen polun voisi estää? Murhasta tuomittu ex-vanki auttaa nuoria.

Poliisipartiot pysäyttivät sunnuntaina Lahden keskustassa hieman ennen puoltapäivää henkilöauton tarkastusta varten. Kuskin paikalta paljastui mies, joka ei ollut palannut vankilomalta takaisin vankilaan.

Autoa kuljettanut mies antoi partiolle hänelle kuulumattoman passin, johon oli kiinnitetty hänen kuvansa. Mies kertoi myös passissa olleet henkilötiedot omanaan.

Partio kuljetti miehen poliisilaitokselle henkilöllisyyden selvittämiseksi. Paikalla selvisikin yllättäen, että 37-vuotias mies ei ollut palannut vankilomilta takaisin vankilaan.

Poliisi kertoo, että miehellä oli myös muita etsintäkuulutuksia perässään.

Miehellä ei ajo-oikeutta

Etsintäkuulutusten lisäksi miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hän oli syyllistynyt viidesti kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ennen poliisien pysäytystä.

Poliisi kertoo tutkivansa tapahtunutta väärän todistuksen antamisena viranomaiselle, väärän henkilötiedon antamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja identiteettivarkautena.

Mies kuljetettiin takaisin vankilaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja