Mies ampui kalastusharppuunalla päin taksiautoa Vantaalla – vaimo ja taksikuski joutuivat hengenvaaraan

3:24
MTV Uutiset Livessä aiemmin: Lähisuhdeväkivaltaan haettiin tänä vuonna ennätysmäärä apua

Hovioikeus katsoi, että mies oli aiheuttanut vakavan vaaratilanteen kerrostalon pihalla. Harppuuna-ampuja tuomittiin kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. 

Helsingin hovioikeudessa ja Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa puidut rikokset tapahtuivat Vantaalla loppuvuodesta 2017. Nelikymppinen mies oli saman vuoden joulukuussa ampunut kerrostaloasunnon parvekkeelta kalastusharppuunalla taksiautoa.

Taksinkuljettaja kertoi pysäyttäneensä auton noin viiden metrin päähän asuinrakennuksen seinästä parvekkeiden alapuolelle. Kuskin mukaan kyydissä ollut nainen oli tässä vaiheessa seissyt auton ulkopuolella etupenkin matkustajatilaan kumartuneena ja etsinyt pankkikorttia.

Auton ulkopuolelta oli kuskin mukaan kuulunut "tömähdys". Hän oli noussut ulos autosta ja huomannut konepellistä törröttävän harppuunan nuolen, joka oli osunut noin 30 sentin päähän tuulilasin alareunasta.

Nuolen oli ampunut kyydissä olleen naisen puoliso kerrostalon parvekkeelta käsin. Nuoli oli lävistänyt konepellin vahvikkeineen. Autoon tuli noin 2000 euron vahingot.

Rikkoi lähestymiskieltoa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi maaliskuisessa tuomiossaan, että harppuuna-mies oli aiheuttanut taksin vieressä seisseelle vaimolleen ja auton sisällä olleelle kuskille vakavan hengenvaaran.

Viikko harppuuna-ammuskelun jälkeen miehelle oli määrätty laajennettu lähestymiskielto vaimoaan ja neljää lasta kohtaan. Muutamaa kuukautta myöhemmin, maaliskuussa 2018 mies oli rikkonut lähestymiskieltoa metelöimällä yöaikaan rappukäytävässä ja tunkeutumalla naisen ja lasten asuntoon.

Perheenjäsenet olivat joutuneet seuraavana päivän turvakotiin asumaan. 

Kiisti kaiken, valitti hoviin

Käräjillä mies kiisti syytteet. Hänen mukaansa harppuuna-ampumisesta ei ollut koitunut vaaraa, koska hän oli tähdännyt sekä osunut nuolella keskelle auton konepeltiä.

Miehen mukaan hänen tarkoituksenaan oli ollut vain estää taksin lähteminen pihasta, mutta vaaraa hän ei ollut mielestään aiheuttanut.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vaaran aiheuttamisesta, vahingonteosta ja lähestymiskiellon rikkomisesta tuomittu mies valitti Helsingin hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Harppuuna-ampujalle tuomittiin 80 päivää vankeutta, joka miehen aiemman rikoshistorian vuoksi määrättiin ehdottomana. Hänet määrättiin maksamaan korvauksia vaimolle ja neljälle lapselle kullekin 300 euroa lähestymiskiellon rikkomisesta. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan vaimolle 600 euroa kärsimyksestä ja noin 2 000 euroa vahingonkorvaus- ja oikeuskuluja taksiyrittäjälle ja vakuutusyhtiölle.

Käräjäoikeuden tuomio on lainvoimainen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja