13 vuotta kateissa ollut 65-vuotias mies löytyi Keuruulta hyvävointisena – näin poliisi selittää erikoista tapausta

0:48
Video kertoo: Jos henkilö katoaa, toimi näin

Tätä nykyä 65-vuotias mies ilmoitettiin kadonneeksi vuonna 2014. Poliisi pääsi miehen jäljille yleisövihjeiden avulla.

Poliisin mukaan vuonna 1955 syntyneen miehen ilmoitettiin vuonna 2014 olleen kateissa vuodesta 2008 saakka. Ilmoitus katoamisesta tehtiin poliisille siis vasta kuusi vuotta viimeisten havaintojen jälkeen.

Siitä lähtien poliisilla on ollut käynnissä kadonneen henkilön etsintä. 

Nyt virkavalta kertoo tavanneensa kadonneeksi ilmoitetun miehen 7. lokakuuta eli viime viikon torstaina. Tapauksen tutkinnanjohtajan Markku Latvalan mukaan mies löytyi paikallisten henkilöiden antamien vihjeiden ja Keuruun poliisin yhteistyöllä.

Latvalan mukaan paikkakuntalaiset olivat antaneet miehen liikkeistä vihiä poliisille syyskesän aikana muutaman vihjeen verran.

– Poliisi tapasi miehen ja varmisti hänen henkilöllisyytensä, jotta rikoksen mahdollisuus saatiin suljettua pois. Häntä ei epäillä mistään rikoksesta eikä hänen kateissaoloonsa epäillä liittyvän rikosta, Latvala sanoo. 

Latvalan tietojen mukaan kateissa olleen miehen ja virkavallan kohtaamiseen ei liittynyt minkäänlaista dramatiikkaa.

"On poikkeuksellista"

Tutkinnanjohtajan mukaan tapaus on hyvin harvinainen.

– On hyvinkin poikkeuksellista, että näinkin pitkän ajan kuluttua henkilö löytyy kotimaasta ja vieläpä kotipaikkakunnaltaan. Se nyt vain on ollut mahdollista pienellä, mutta alueeltaan laajalla paikkakunnalla, Latvala arvioi.

Keski-Suomessa noin 60 kilometriä Jyväskylästä sijaitsevalla Keuruulla asuu noin 9 500 ihmistä. 

Poliisi ei kommentoi kateissaolon taustoja tai henkilön nykyistä elämäntilannetta millään tavalla, mutta virkavallan käsityksen mukaan mies on ollut kateissa omasta vapaasta tahdostaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja