Mies, älä mokaa! Lue, millaiset kengät juhliin saa laittaa

Juhlakausi lähestyy, joten on aika kääntää katse varpaisiin. Etikettiasiantuntija kertoo, millaiset kengät miehen kannattaa jättää kotiin juhlien ajaksi.

Naisten juhlakengistä on kohistu tällä viikolla, kun Cannesin filmifestivaaleilla ei pidetty matalia kenkiä tarpeeksi juhlavina punaiselle matolle. Naisten kenkämuoti kerää enemmän huomiota, mutta ei mieskään voi astella juhliin missä vain jalkineissa.

Etikettiasiantuntija, muotitoimittaja Mirva Saukkola muistuttaa, ettei miesten tulisi ottaa mallia vaikkapa musiikkitähtien leikkisistä "juhlalenkkareista".

– Vaikka sporttisia kenkiä on varsinkin musiikkialan gaaloissa yhdistetty jopa smokkiin, ne eivät kuitenkaan ole juhlakengät.

Kielto ei ole aivan mielivaltainen, vaan siihen on myös hyvä, käytännöllinen syy.

– Kumipohjat eivät sovi juhlaan, ja uurteisissa pohjissa sitä paitsi kulkeutuu helposti hiekansiruja naarmuttamaan parkettia.

Ei kumipohjia, ei uurteita, ei urheilumalleja – millaisissa kengissä tyylikäs mies sitten juhlii?

– Juhlakenkä on miehellä tyypillisimmin musta ja nauhallinen. Kuitenkin esimerkiksi smokin kanssa mies voi käyttää esimerkiksi niin sanottua ooppera-avokasta, Saukkola kertoo.

Nämä vaatteet mies tarvitsee – katso!

Stylisti Teri Niitti tylyttää suomalaisten miesten tyyliä – jonka takana on tosin yleensä suomalainen nainen. Niitti kertoi taannoisessa haastattelussamme, miten tilastojen mukaan monella suomalaismiehellä on vain 1,8 kenkäparia.

Mikä on paras "vartalonmuokkausvaate" miehelle? Millaiset kengät jokainen mies tarvitsee? Mitä suomalaismiesten vaatekaappi kaipaa? Katso lyhyt video!

Lue myös:

    Uusimmat