Mies ajeli kaatokännissä rekkaa Turuntiellä – seilasi vastaantulevien kaistalla

Hurjassa humalassa rekkaa ja perävaunua ajanut ulkomaalainen kuljettaja aiheutti lukuisia vaaratilanteita Turuntiellä. Miehen holtiton matka päättyi lopulta moottoritien pientareelle Lohjalla.

Tapaus ajoittuu heinäkuulle 2023.

Ulkomaalaismies oli matkalla Helsingin suuntaan raskaalla ajoneuvoyhdistelmällä.

Hän ajoi rekan ja perävaunun yhdistelmää niin holtittomasti, että ajoneuvo seilasi useaan kertaan vastaantulevien kaistalla. Useat vastaantulleet autoilijat joutuivat väistämään pientareelle välttääkseen yhteentörmäyksen raskaan ajoneuvoyhdistelmän kanssa.

Lopulta nelikymppinen mies kääntyi Turku-Helsinki-moottoritielle. Siellä hän pysäköi rekan moottoritien laitaan.

Kun poliisi saapui paikalle, mies kieltäytyi poistumasta rekan ohjaamosta. Poliisit joutuivat lopulta ottamaan vastaan vääntelehtivän miehen väkisin ulos rekasta ja panemaan hänelle käsiraudat.

Miehen verestä mitattiin 2,89 promillen alkoholipitoisuus.

"Varsin lyhyt" matka

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi törkeään rattijuoppouteen, törkeään liikenteen vaarantamiseen ja haitantekoon virkamiehelle.

Oikeuden mukaan mies aiheutti ajonsa aikana lukuisia vaaratilanteita ja vahingoilta välttyminen oli osittain sattumanvaraista.

Tuomiossa ei kerrota, miten pitkän matkan mies ehti ajaa kaatokännissä, mutta oikeus kuvailee matkaa "varsin lyhyeksi".

Käräjäoikeus tuomitsi 40-vuotiaan miehen puoleksi vuodeksi vankeuteen, mutta muutti rangaistuksen 180 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Lue myös:

    Uusimmat