Rattijuoppo raahasi poliisia auton mukana – otettiin kiinni etälamauttimella

Pohjois-Pohjanmaan Muhoksella tapahtui viikko sitten väkivaltainen välikohtaus, jossa rattijuopon ajama auto raahasi poliisia mukanaan toistakymmentä metriä. Poliisi tiedotti tapauksesta vasta tänään.

Välikohtaus sattui viime tiistaina iltapäivällä, kun miehen epäiltiin vieneen kaupasta alkoholia ja poistuneen paikalta henkilöautolla.

Poliisi tavoitti mainitun auton ja pysäytti sen tarkastusta varten. Rikoksesta epäilty mies oli autossa matkustajana ja hänet saateltiin poliisiautoon.

Toinen poliisimies jäi puhuttamaan auton kuljettajaa ja otti tältä auton avaimet haltuunsa. Yllättäen kuljettaja oli kuitenkin ottanut käyttöönsä auton vara-avaimet, käynnistänyt auton ja yhtäkkisesti lähtenyt ajamaan eteenpäin.

– Auton oviaukossa ollut poliisimies raahautui noin 20 metrin matkan auton mukana, kunnes hän pudottautui pois kyydistä. Poliisimies loukkaisi tilanteessa jalkaansa, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi tavoitti kuljettajan hetkeä myöhemmin ja otti hänet kiinni etälamautinta käyttäen. 

Miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Koska miehen käyttämä auto oli aiemmin määrätty ajokieltoon, epäillään häntä myös ajoneuvorikkomuksesta. Auto takavarikoitiin rikoksentekovälineenä.

"Onneksi jalankulkija oli valppaana" – rattijuoppo tuomittiin tästä läheltä piti -tilanteesta käräjäoikeudessa 0:26
"Onneksi jalankulkija oli valppaana" – rattijuoppo tuomittiin tästä läheltä piti -tilanteesta käräjäoikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat