Mainos

Miers ei olekaan käytettävissä USA:n korkeimpaan oikeuteen

Demokraattien ryöpytyksen kohteeksi joutunut Harriet Miers on ilmoittanut vetäytyvänsä ehdokkuudestaan, koska hän pelkää senaatin vahvistamiskäsittelyn aiheuttavan haittaa Valkoiselle talolle.

Yhdysvaltain korkeimpaan oikeuteen nimitetty Harriet Miers vetäytyy ehdokkuudestaan. Presidentti George Bush on ilmoittanut puolestaan hyväksyneensä Miersin ratkaisun.

- Vastuullani on edelleen tämän toimen täyttäminen. Teen niin sopivalla hetkellä, Bush muotoili lausunnossaan.

Miers kirjoitti Bushille kirjeen, jossa hän perusteli kieltäytymistään. Miersin mukaan senaatin käsittelystä saattaisi olla haittaa Valkoiselle talolle ja maan edulle.

Demokraatit ovat ryöpyttäneet Miersia erityisesti tuomarin kokemuksen puutteesta. Miers olisi noussut korkeimmassa oikeudessa Sandra Day O'Connorin tilalle. O'Connor on luvannut jatkaa, kunnes hänen seuraajansa on valittu.

Bush valitsi syyskuussa John Robertsin korkeimman oikeuden puheenjohtajaksi, kun hänen edeltäjänsä William Rehnquist oli kuollut syöpään. Robertsin piti alun perin korvata O'Connor, joka ilmoitti heinäkuussa jäävänsä eläkkeelle.

Korkeimmalla oikeudella on Yhdysvalloissa suunnattomasti valtaa. Sen päätökset perustuslaillisissa kiistoissa ovat lopullisia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja