Mainos

Mielenterveysongelmat lisääntyneet jyrkästi Salossa

Mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet Salon seudulla voimakkaammin kuin muualla Suomessa.

Ongelmat näkyvät esimerkiksi alaikäisten lasten huostaanotoissa, jotka ovat lisääntyneet Salossa huomattavasti muuta maata jyrkemmin. Kännykkäteollisuudestaan tunnetussa Salossa tehdään poikkeuksellisen paljon vuorotyötä, ja työmatkat ovat pidentyneet.

Avioerot, väkivaltarikokset ja työpoissaolot ovat Salossa selvästi yleisempiä kuin muualla Suomessa. Myös mielenterveyssyistä johtuvat työkyvyttömyyseläkkeet ovat lisääntyneet.

Projektikoordinaattori Irmeli Leino Turun ammattikorkeakoulusta kertoo MTV:n uutisille, että Salon tilannetta synkentävät erityisesti muualta muuttaneiden perheiden ongelmat.

- Sitten kun on avioeroja ja yksinhuoltajia, niin ehkä silloin turvaverkkojen vähäisyys näkyy kasvavina ongelmina, Leino arvioi.

Kännykkäkaupungin työttömyys vähäistä

Tilannetta yritetään parantaa uudella mallilla, jossa asiakasta hoidetaan ruohonjuuritasolla, perusterveydenhuollon kautta.

- Hankkeen myötä pystymme rakentamaan toimintamalleja ja ketjuja, joiden avulla asiakas pystyy siirtymään helposti tavoitteesta toiseen. Tavoitteena on, että saamme asiakkaalle parhaan mahdollisen ratkaisun ja hoitopaikan, sanoo projektikoordinaattori Marita Päivärinne Salon seudun terveyskeskuksesta.

Ongelmista huolimatta Salon työttömyysaste on Varsinais-Suomen alhaisimpia, ja tuoreessa Turun kauppakamarin tutkimuksessa Salo pärjäsi hyvin elämisen tasossa. Kaupungin suurin työnantaja on Nokia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.