Mainos

Mielenosoitus turpeenottoa vastaan Parkanossa

Parkanon Rukonevalla on mielenosoitus Vapo Oy:n turpeenottohanketta vastaan. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen suolla tapahtuva mielenosoitus Suomessa soiden puolesta, kertoo Suomen luonnonsuojeluliitto.

Suolle on saapunut yli kaksikymmentä suoluonnon tilasta huolestunutta kansalaista banderolleineen ja lapioineen kertomaan, mitä ajattelevat Rukonevan valjastamisesta turpeenottoon.

Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan Rukoneva on lähes luonnontilainen suomuodostelma, joillaiset ovat Etelä-Suomessa harvinaisia. Suo on myös alueellisesti uhanalaisen riekon eteläisimpiä esiintymispaikkoja.

Rukonevan länsilaidalle kokoontuneet mielenosoittajat harmittelevat turpeenoton ympäristölupia säätelevän ympäristönsuojelulain puutteita. Ympäristönsuojelulaki ei takaa, että luonnoltaan arvokkaat suot säästyisivät turpeenotolta.

- Etelä-Suomen suoluonnon tila on hälyttävä, toteaa Suomen luonnonsuojeluliiton metsäasiantuntija Sini Eräjää.

- Suomen ympäristökeskus on arvioinut, että 96 prosenttia suotyypeistä on uhanalaisia. Avosoita uhkaa tänä päivänä eniten turpeenotto.

Eräjään mukaan kyseistä riekon pesimäaluetta tuskin saadaan pelastettua, mutta Pirkanmaalla on kourallinen muita alueita, joiden puolesta nyt myös vedotaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.