Mainos

Mielenosoitukset lamauttaneet Bangkokin ostosalueen

Thaimaassa kymmenettuhannet mielenosoittajat ovat tänään lamauttaneet pääkaupungin Bangkokin suositun ostosalueen jo kolmatta päivää peräkkäin. Hallitusta vastustavat punapaidat vakuuttavat yhä jatkavansa kampanjaansa pääministeri Abhisit Vejjajivan kaatamiseksi.

Keskustan ostosalueen kaupat ovat pysyneet kiinni ja liikenne alueella on seisahduksissa. Mielenosoittajat valtasivat lyhyeksi aikaa myös keskusvaalilautakunnan toimistorakennuksen Bangkokissa.

Hallitus on jo aiemmin kieltänyt joukkomielenosoitukset turistialueilla, mutta viranomaiset hakivat kiellolle vielä tukea tuomioistuimelta. Tuomioistuin kuitenkin torjui hallituksen pyynnön häätää mielenosoittajat alueelta. Tuomioistuimen mukaan hallituksella on jo turvallisuuslain nojalla valtuudet häätää punapaidat keskustasta.

Tarkkailijat eivät kuitenkaan usko, että pääministeri ryhtyy häätämään mielenosoittajia voimatoimin, sillä se olisi horjuvalle hallitukselle poliittisesti vaarallinen päätös.

Syrjäytettyä pääministeriä Thaksin Shinawatraa kannattavat punapaidat vaativat parlamentin hajottamista ja ennenaikaisia vaaleja. Maanpaossa elävän Thaksinin kannatus on Thaimaassa edelleen vahvaa ja monet uskovatkin hänen voittavan seuraavat vaalit

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.