Mainos

Mielenosoittajat vaativat pääministerin eroa Thaimaassa

Kymmenettuhannet vaativat yhä pääministerin eroa Thaimaassa.

Kymmenettuhannet thaimaalaiset kokoontuivat tänään pääministeri Thaksin Shinawatran kanslian eteen ja estivät kulun rakennukseen. Rauhanomaisesti käyttäytyneet mielenosoittajat vaativat edelleen pääministeriä eroamaan tehtävästään.

Thaksin pysyi kuitenkin yhä tiukkana ja vastusti eroamistaan.

- Minut on valittu vaaleilla, joten en aio antautua, hän vakuutti.

Samalla hän sanoi julistavansa poikkeustilan, jos tilanne luisuu käsistä. Armeijan johto ei ole kuitenkaan asettunut tukemaan pääministerin näkemyksiä.

- Toistaiseksi emme usko tilanteen muuttuvan väkivaltaiseksi, armeijan päällikkö Sonthi Boonyaratglin sanoi sen jälkeen, kun armeijan johto oli arvioinut tilannetta puolustusministerin kanssa.

Mielenosoitus pääministerin kanslian edessä sujui rauhallisesti. Poliisin arvion mukaan mielenosoittajia oli yli 100 000, mutta iltapäivään mennessä joukko kutistui 10 000:een. Heidän joukossaan oli opiskelijoita, ammattiyhdistysliikkeen jäseniä, globalisaation vastustajia ja muita aktivisteja.

Iltaa kohden mielenosoittajien määrä kasvoi jälleen.

Pääministerin vastustus on kasvanut tammikuusta lähtien, kun hänen perheensä ansaitsi 1,9 miljardia dollaria osakekaupoilla, joissa kierrettiin lakia verojen välttämiseksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.