Mainos

Mielenosoittajat raivoissaan Mubarakin puheesta

Kairossa mielenosoittajat ovat raivoissaan presidentti Hosni Mubarakin puheen takia. Protestoijat vaativat Mubarakia eroamaan heti ja huusivat puheen päätyttyä "Alas, alas Mubarak!".

Presidentin myöhään illalla pitämä televisiopuhe oli suuri pettymys, koska Mubarakin oli huhuttu eroavan. Mielenosoittajat olivat illalla jo juhlineet tämän eroa.

Tunnelma vaihtui nopeasti riemusta raivoon ja äimistykseen Mubarakin puheen aikana, jota kuunteli uutistoimisto AFP:n mukaan arviolta 200 000 mielenosoittajaa Kairon Tahrir-aukiolla. Puheen jälkeen väkijoukko vaati sekä presidentin että vallan saaneen varapresidentti Omar Suleimanin eroa.

Monet mielenosoittajat olivat jopa valmiita välittömästi alkavaan yleislakkoon. Viha ja pettymys kohdistui myös Egyptin armeijaan, joka oli komentanut runsaasti sotilaita ja tankkeja aukion laidalle.

- Egyptin armeija, valinta on nyt teidän: hallitus tai kansa, Mubarakin puheeseen pettynyt ihmisjoukko huusi.

Varapresidentti Suleiman puhui heti Mubarakin jälkeen televisiossa. Puheessaan hän kehotti mielenosoittajia palaamaan koteihinsa. BBC:n mukaan tuhannet ihmiset ovat kuitenkin edelleen liikkeellä Kairon keskustassa.

Protestit jatkuvat jo kolmatta viikkoa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Mikko Ritan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.