Mainos

Miehet nauttivat enemmän ystävän kuin kumppanin seurasta: "Olemme periaatteessa kuin pariskunta"

Tuoreen tutkimuksen mukaan miehille kaverit ovat tärkeämpiä kuin parisuhde.

Hyvät ystävät ovat tärkeitä kelle tahansa, mutta uuden tutkimuksen mukaan miehet saattavat saada ystävyydestä enemmän irti kuin romanttisesta parisuhteesta.

Pienimuotoisessa, Men and Masculinities -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa tutkittiin kolmeakymmentä heteromiestä, jotka joko olivat parhaillaan tai olivat aiemmin olleet parisuhteessa. Winchesterin yliopiston tutkijat saivat selville, että jokaisella heistä oli ainakin yksi merkityksellinen, "bromance"-suhde eli joku läheinen, miespuolinen ystävä, jolle he pystyivät jakamaan elämänsä kaikki puolet.

Tutkittavat kokivat, että miespuoliset ystävät eivät tuominneet yhtä herkästi eivätkä nalkuttaneet kuten tyttöystävät. Siksi miespuoliselle ystävälle on helpompaa avautua kuin tyttöystävälle.

– Olemme periaatteessa kuin pariskunta... Meitä kutsutaan aviomieheksi ja vaimoksi koko ajan, eräs tutkimukseen osallistuneista miehistä kertoi tutkijoille.

– Hän on sinun paras ystäväsi. Olet läheisempi hänen kanssaan kuin kenenkään muun. Hän on kuin miespuolinen tyttöystävä, kuvaili toinen mies miesten välistä ystävyyttä.

Kun osallistujilta kysyttiin miesten välisen ystävyyden ja parisuhteen eroja, suurin osa miehistä totesi seksin olevan ainoa mieleen juolahtava asia. Kaikkien 30 vastaajan joukosta 28 sanoi keskustelevansa henkilökohtaisista asioistaan mieluummin lähimmän ystävänsä kuin tyttöystävänsä kanssa.

– Jos löytäisin patin kiveksestäni, puhuisin siitä ystävälleni mieluummin kuin tyttöystävälleni, kiteytti yksi vastaajista.

Yksi miehistä puolestaan kertoo ajanjaksosta, jolloin murehti isoisäänsä ja kaipasi enemmän ystävänsä tukea kuin tyttöystävän seuraa.

– En halunnut hänen näkevän minua pois tolaltaan. Stewart piti minulle seuraa, ja luulen, että se ärsytti häntä. Stewart pysyi sängyssäni aamuun asti, mies kertoo.

Kaikki miehet, vain yhtä lukuunottamatta, kertoivat, että sylikkäin oleilu samassa sängyssä oli normaalia toimintaa ystävysten kesken.

– Se ei ole seksuaalinen juttu. Se osoittaa, että välität, perusteli yksi mies.

Yksi tutkimuksen johtajista, Stefan Robinson, toteaa, että ystävyydestä saman sukupuolen välillä on selviä hyötyjä, kuten positiivinen vaikutus mielenterveydelle. Kiinnostavaa on kuitenkin se, miten miesten välinen ystävyys vaikuttaa asumisjärjestelyihin, suhdestatukseen tai jopa kykyyn olla sosiaalisessa kanssakäymisessä naisten kanssa. 

Jos ystävyydelle antaa kaikkensa ja siitä saa tarvitsemansa, ei tilaa oikealle parisuhteelle välttämättä jää.

Lähteet: Men's Health, Mirror

***

2:02

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.