Mainos

Miehet näkevät naisten aseman työssä liian ruusuisena

Naisten ja miesten arviot työelämän tasa-arvoisuudesta poikkeavat selvästi toisistaan. Anna-lehden teettämässä tutkimuksessa naisista valtaosa arvioi, että miehet saavat helpommin palkankorotuksia ja että naisilta vaaditaan suurempaa pätevyyttä nimitettäessä tehtäviin.

Miehistä puolestaan vain vajaa kolmannes uskoo, että miehen on helpompi saada palkankorotus. Saman verran miehistä ajattelee, että naisen pitäisi olla miestä pätevämpi saadakseen nimityksen johonkin tehtävään.

Anna-lehti halusi selvittää naisten ja miesten asemaa työelämässä viimeviikkoisen Audi-kohun jälkeen.

- Tulosten perusteella vaikuttaisi siltä, että miehillä on jopa hieman liian positiiviset kuvitelmat siitä, millainen on naisen todellinen asema työelämässä, sanoo tutkimusjohtaja Tomi Ronkainen.

Naisista kolmannes on kokenut naiseutensa takia työssä ennakkoasenteita, miehistä sukupuolensa takia kymmenesosa. Naisista vähemmistö uskoo siihen, että naisilla ja miehillä on samat mahdollisuudet edetä työssä, miehistä näin uskoo reilut puolet.

Naisjohtajat kokevat enemmän syrjintää

Suuri enemmistö naisista pitää hyvänä asiana, että naisia olisi nykyistä enemmän johtajina. Miehistä näin tuumii alle puolet. Naiset myös kannattaisivat sukupuolikiintiöitä yritysten johtoon ja hallituksiin selvästi miehiä enemmän.

Jopa neljännes naisjohtajista on kokenut sukupuolensa takia syrjintää työelämässä. Tutkimuksen mukaan naisista yli puolet ajattelee, että pärjätäkseen naisjohtajan täytyy olla "hyvä jätkä".

Naisjohtajiin kohdistuva syrjintä on paljon yleisempää kuin naisiin kohdistuva syrjintä muuten. Naisista keskimäärin 16 prosenttia ja miehistä 5 prosenttia kertoo kokeneensa työelämässä sukupuolisyrjintää.

Naisten mielestä heidän tunneälyään ei arvosteta työelämässä tarpeeksi, mihin yhtyy noin neljäsosa miehistä.

Anna-lehden teettämän tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö IROResearch. Internetpaneeliin vastasi syyskuun alussa 500 naista ja 500 miestä.

Lue myös:

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.