Miehen käytös raivostuttaa netissä: Käskee äitiä maksamaan puolet laskuista äitiyslomalla – "pidän häntä menetettynä tapauksena"

8:11

Tuleva äiti kirjoittaa nettipalastalla, että hänen miehensä vaatii naista maksamaan puolet kodin laskuista, vaikka tämä on äitiyslomalla. Aihe kuumensi tunteita netissä.

Mitä jos odotettu vauva-arki muuttuukin painajaiseksi? Katso videolta avointa keskustelua vauva-ajan todellisuudesta.

Brittiläisellä vanhemmille suunnatulla Mumsnet-keskustelupalstalla on herännyt keskustelua erään odottavan äidin viesti, jossa hän kertoo kumppaninsa vaativan häntä maksamaan puolet kodin laskuista, vaikka nainen on äitiyslomalla.

– Pitäisikö äidin maksaa 50/50 laskuista, kun hän on äitiyslomalla? Olen keskustellut tästä kumppanini kanssa ja hän haluaisi, että jatkaisin osallistumista puoliksi asuntolainan ja laskujen maksuun äitiyslomalla, äiti kirjoittaa Mumsnet-sivulla.

– Tehdäkseni niin minun pitäisi käyttää erorahaa, jonka sain työpaikalta raskauden alkuvaiheilla. Hän [kumppani] ansaitsee erittäin korkeaa palkkaa, äiti jatkaa.

"Pidän häntä menetettynä tapauksena"

Nopeasti keskustelupalstalla ihmiset osallistuivat keskusteluun ja suurin osa tuomitsi miehen käytöksen. 

– Eikä vauva sitten ole hänen? Tämä ei muuten käy minulle mitenkään järkeen, eräs kommentoi.

– Veloita häneltä tuntitaksaa hänen lapsensa kantamisesta, toinen ehdottaa vihastuneena.

– Ei, teille molemmille pitäisi jäädä sama määrä rahaa laskujen maksamisen yms. jälkeen. Onko hän yllättynyt, että hänen täytyy elättää perheensä? kolmas kysyy.

– Jos mies ei ole halukas tukemaan kumppaniaan, kun hän saa heidän vauvansa, pidän häntä menetettynä tapauksena. Miksi hankkia suhteeseen vauva, jos sinun silti odotetaan jatkavan yksin?

Ei sittenkään väärin?

Kaikkien mielestä kysymykseen ei kuitenkaan ollut oikeaa vastausta, ja päätös riippui myös naisen tuloista tavallisessa tilanteessa. Muutamat kertovat maksavansa puolet, sillä he ansaitsevat tavallisesti enemmän kuin heidän puolisonsa.

– Siitä huolimatta tämä keskustelu pitäisi käydä oikeastaan ennen kuin hankkii lapsia, jotta molemmat ovat tietoisia toisen odotuksista, yksi kommentoijista kirjoittaa.

Mitä mieltä itse olet?

Lähteet: Sun, Mumsnet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja